Huisregels

Huisregels

Met jaarlijks zo'n 200.000 bezoekers over de vloer is het verstandig om wat afspraken te maken. Niet te moeilijk, wel helder. Zodat het voor iedereen toegankelijk én gezellig blijft. Huisregels, zou je kunnen zeggen. 

Kom op tijd
Hoe legitiem (of origineel) je excuus ook is: na aanvang van de film of voorstelling word je niet meer toegelaten tot de zaal. We zijn een vlakke vloertheater; je moet dus vaak over het speelvlak, letterlijk door de voorstelling heen, om bij je stoel te komen. Ook voor film geldt dat laatkomers storend zijn voor bezoekers die op tijd in de zaal zitten. We draaien bijna geen trailers, dus de film is vaak écht al begonnen. Gelukkig hoeft dit allemaal geen probleem te zijn, als je op tijd in de Verkadefabriek (bij de zaal) bent. Beloven wij ervoor te zorgen dat alles op tijd begint. 

Niet eten in de zalen
Het is niet toegestaan om te eten in de zalen. Een drankje mag je wel meenemen, maar alleen in de filmzalen.

Telefoon uit
Niets zo vervelend als een rinkelende telefoon dwars door een film of voorstelling. Schakel daarom je mobiel uit voordat je de zaal in gaat. Zo kun je zelf ook veel beter van de avond genieten, toch?

Geen beeld- en geluidsopnamen
Fotograferen, filmen, geluidsopnamen maken – het is allemaal niet toegestaan tijdens een film of voorstelling. Dit geldt ook voor het maken van foto's of video's in de openbare ruimtes van de Verkadefabriek. Daarmee bedoelen we de gangen en het café-restaurant, onder andere. Heb je een speciaal verzoek? Dan kun je contact opnemen met de marketingafdeling van de Verkadefabriek: marketing@verkadefabriek.nl

Kinderen (en baby's, tieners, pubers!)
Gezellig! Iedereen is van harte welkom in de Verkadefabriek. We hebben een lekker kindermenu samengesteld in het café-restaurant en veel fijne activiteiten voor ze op het programma staan. Makers kunnen als geen ander inschatten voor welke leeftijdsgroep hun voorstelling of film geschikt is. Te jonge kinderen kunnen het bezoek voor anderen verstoren, maar hebben zelf ook weinig aan een film of voorstelling die te ingewikkeld of spannend voor ze is. 
Ook vragen we je ze zelf een beetje in de gaten te houden, tussen de borrelhapjes door. Heerlijk als er reuring is en iedereen het naar zijn zin heeft, maar hou het rennen, springen, vliegen, zingen, gillen en (ver)dwalen beperkt. Dan is het voor overige bezoekers en medewerkers ook fijn zitten en werken. 

Mogen kinderen zelf naar de film? Dat is natuurlijk wel spannend! Vanaf 10 jaar laten we kinderen zonder begeleiding toe bij een film of voorstelling. Zijn ze jonger dan 10, dan moet er altijd een volwassen persoon bij zijn. 

We vragen je om de allerkleinsten overigens helemaal niet mee de zaal in te nemen. Hoe lief en aandoenlijk baby's ook zijn, ze zijn er een kei in de voorstelling of film te verstoren. Eigenlijk is het net als met telefoons: als ze eenmaal af gaan.. 

En is er bij programma's een leeftijdsgrens van 16 jaar? Dan krijgen bezoekers onder de 16 jaar geen toegang, ook niet wanneer zij door een volwassene worden begeleid. Dat is wettelijk bepaald en daar doen we niets aan (dat willen we ook niet). Er kan om legitimatie worden gevraagd.

Honden, ratten, papegaaien, katten
Dieren zijn niet welkom in de Verkadefabriek. Uitgezonderd blindengeleide- of hulphonden natuurlijk.

Suggesties, klachten en vragen
Op- en aanmerkingen zijn altijd welkom. Laat ons weten wat je van de Verkadefabriek vindt, wat beter kan. Klachten, goede ideeën of tips? Die mag je altijd met ons delen. Met die informatie proberen wij van de Verkadefabriek nog meer jouw plek te maken. Bel ons: 073 6 81 81 50 of vul een contactformulier in.

In de Verkadefabriek gelden de Algemene Bezoekersvoorwaarden van de VSCD.

Bekijk ook de meest gestelde vragen