We proberen het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken in de Verkadefabriek - ook als daar even wat meer voor nodig is. Zo hebben we allerhande voorzieningen voor mensen met een fysieke beperking. Heb je specifieke wensen? Extra hulp nodig? Bel ons: 073 6 81 81 60 of mail naar info@verkadefabriek.nl. Dan regelen we het.

Ben je slechthorend?
In de Verkadefabriek hebben we voorzieningen om de verstaanbaarheid van de voorstelling of film te verhogen. De theaterzalen zijn voorzien van een systeem waarmee je via een koptelefoon (in-ear) de voorstelling kunt volgen. Heeft je gehoorapparaat een zogenaamde T-stand? Dan kun je van ons een lus krijgen waarmee je eigen gehoorapparaat het geluid kan opvangen.
 
De filmzalen zijn voorzien van een systeem waarmee je via een koptelefoon (on-ear) de film beter kunt verstaan. In deze zalen is het niet mogelijk om met een T-stand te werken.
 
Twijfel je of de gehoorondersteuning voor jouw toepassing werkt? Neem dan contact op via info@verkadefabriek.nl. Je kunt voor alle gehoorvoorzieningen (tot een half uur voor aanvang van een voorstelling of film) bij onze kassa terecht.
 
Heb je een fysieke beperking?
De Verkadefabriek is goed toegankelijk voor personen in een rolstoel. Op parkeerterrein P1 is een parkeerplaats voor personen met een handicap, vlakbij de ingang van de Verkadefabriek. Binnen is een rolstoelvriendelijk toilet. Ook hebben we speciale rolstoelplaatsen in de theater- en filmzalen. Wil je hiervan gebruik maken, geef het even vooraf door, - dan zorgen wij dat alles op tijd is geregeld. Bij een voorstelling graag meteen als je je kaartjes koopt, bij de film minimaal een half uur voor aanvang, aan de kassa.Kom je met een rolstoel naar de Verkadefabriek, maar zit je tijdens een voorstelling of film liever in een gewone stoel? Geen probleem, maar ook dan is het handig als je ons dit bijtijds laat weten. Wij zorgen dan voor geschikte plaatsen in de zaal. 

Hoe zit het met gehoorbescherming?
Wij bewaken het geluidsvolume, zodat je in de Verkadefabriek een concert, film of voorstelling bezoekt zonder kans op gehoorbeschadiging. Wanneer het maximale geluidsvolume overschreden wordt, grijpen onze huistechnici in. Bij sommige concerten of voorstellingen zit het geluidsvolume nét onder de limiet. Bij de kassa zijn altijd gratis (schuim)oordopjes verkrijgbaar. We verkopen ook universele oordoppen met geluidsfilter voor € 5, bij de kassa.

Baby verschoonplek
Voor de allerkleinste bezoekers is een verschoonplek op het rolstoeltoilet, halverwege de gang.