We proberen het iedereen zo goed mogelijk naar de zin te maken in de Verkadefabriek - ook als daar even wat meer voor nodig is. Zo hebben we allerhande voorzieningen voor mensen met een (fysieke) beperking. Heb je specifieke wensen? Extra hulp nodig? Of vind je het fijn als we je opwachten en begeleiden? Laat ons weten dat je komt en wat we kunnen doen om je bezoek makkelijker te maken. We helpen graag! Bel ons: 073 681 81 60 of mail naar info@verkadefabriek.nl. Dan regelen we het.

Ben je slechthorend?
In de Verkadefabriek hebben we voorzieningen om de verstaanbaarheid van de voorstelling of film te verhogen. De theaterzalen zijn voorzien van een systeem waarmee je via een koptelefoon (in-ear) de voorstelling kunt volgen. Heeft je gehoorapparaat een zogenaamde T-stand? Dan kun je van ons een lus krijgen waarmee je eigen gehoorapparaat het geluid kan opvangen.
 
De filmzalen zijn voorzien van een systeem waarmee je via een koptelefoon (on-ear) de film beter kunt verstaan. In deze zalen is het niet mogelijk om met een T-stand te werken.

In 2024 vernieuwen en verbeteren we het systeem voor gehoorondersteuning. Zodra de nieuwe systemen werken, lees je het hier.

Twijfel je of de gehoorondersteuning voor jouw toepassing werkt? Neem dan contact op via info@verkadefabriek.nl. Je kunt voor alle gehoorvoorzieningen (tot een half uur voor aanvang van een voorstelling of film) bij onze kassa terecht.
 
Heb je een fysieke beperking?
De Verkadefabriek is goed toegankelijk voor personen in een rolstoel. Op parkeerterrein P1 is een parkeerplaats voor personen met een handicap, vlakbij de ingang van de Verkadefabriek. Binnen is een rolstoelvriendelijk toilet. Ook hebben we speciale rolstoelplaatsen in de theater- en filmzalen. Wil je hiervan gebruik maken, dan kun je het beste telefonisch je kaartje(s) bestellen: 073 681 81 60. Kom je met een rolstoel naar de Verkadefabriek, maar zit je tijdens een voorstelling of film liever in een gewone stoel? Geen probleem, laat het ons weten. Wij zorgen dan voor geschikte plaatsen in de zaal. 

Heb je specifieke wensen? Extra hulp nodig? Of vind je het fijn als we je opwachten en begeleiden? Laat ons weten dat je komt en wat we kunnen doen om je bezoek makkelijker te maken. Bel ons: 073 681 81 60 of mail naar info@verkadefabriek.nl. We helpen graag! 

Heb je behoefte aan een kolfruimte, gebedsruimte of stilteruimte?
Laat ons weten wat je nodig hebt, dan zoeken we samen een geschikte plek. Fijn als je het vooraf telefonisch of per e-mail laat weten, maar je kunt het ook tijdens je bezoek vragen aan een van onze medewerkers.

Hoe zit het met gehoorbescherming?
Wij bewaken het geluidsvolume, zodat je in de Verkadefabriek een concert, film of voorstelling bezoekt zonder kans op gehoorbeschadiging. Wanneer het maximale geluidsvolume overschreden wordt, grijpen onze huistechnici in. Bij sommige concerten of voorstellingen zit het geluidsvolume nét onder de limiet. Bij de kassa zijn altijd gratis (schuim)oordopjes verkrijgbaar. We verkopen ook universele oordoppen met geluidsfilter voor € 5, bij de kassa.

Baby verschoonplek
Voor de allerkleinste bezoekers is een verschoonplek op het rolstoeltoilet, halverwege de gang.