Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen

Tim Knol & The Bluegrass Boogiemen

Blue Room Sessions

(NL)

Tim Knols liefde voor roots- en countrymuziek komen samen met een mix van traditionele en moderne Bluegrass klanken van de Bluegrass Boogiemen.

Tim Knol is al jaren een gevestigde naam in Nederland als singer-songwriter, met een sterke liefde voor roots- en countrymuziek. Opgegroeid in Hoorn, begon Tim al op zijn tiende muziek te maken. Zijn debuutalbum Tim Knol uit 2010 werd lovend ontvangen door de Nederlandse muziekpers. Hij werkte samen met muzikanten als Anne Soldaat, Matthijs van Duijvenbode en Jeroen Kleijn, en speelde o.a. op Lowlands en Pinkpop. Tim heeft meerdere keren met groot succes in de Blue Room Sessions gestaan, zowel solo als met de Bluegrass Boogiemen.

The Bluegrass Boogiemen, opgericht in 1990, is de langst spelende Bluegrassband van Nederland. Ze hebben op tal van festivals in Nederland en Ierland gespeeld en verschillende keren door de USA getoerd. Ze spelen een mix van traditionele en modernere Bluegrass, met akoestische instrumenten zoals gitaar, contrabas, 5-string banjo en mandoline, aangevuld met mooie vocale harmonieën. Door veel naar traditionele Bluegrass te luisteren, hebben de muzikanten hun eigen unieke speelstijl ontwikkeld. De Washington Post schreef over hen: “The Boogiemen mimicked American music icons with absolute accuracy and joy…”

Leuk om te luisteren

Tim Knol in de Verkadefabriek Podcast 

In de Verkadefabriek Podcast gaat Tiemen Smit in gesprek met grote namen en jonge makers van theater, dans, cabaret en muziek. In april 2023 stond Tim Knol nog in een uitverkochte Grote Zaal tijdens een héérlijke Blue Room Sessions-avond. Een perfect moment om ook met hem in gesprek te gaan voor onze podcast. Tiemen en Tim spraken over de liefde voor muziek, hoe dat hem met de paplepel werd ingegoten, over wandelen, zijn voorstelling dit seizoen en hardlopen om te kunnen ontladen na het spelen van grote shows: “Ik weet nu hoe het voelt als je heel slecht in je vel zit, letterlijk en figuurlijk. En dat is iets waar ik niet meer naar terug wil.”

Beluister de aflevering hier

Bezetting

Tim Knol: gitaar en vocals
Arnold Lasseur: mandoline, fiddle en vocals,
Robert-Jan Kanis: gitaar en vocals,
Aart Schroevers: contrabas en vocals,
Bart van Strien: banjo en vocals.

Datum di 17-06
Tijd 20:30 tot 22:30
Prijs € 25,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
Zaal Clubzaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou