Babar en het ontstaan van de wereld (6+)

Babar en het ontstaan van de wereld (6+)

Ensemble SeaSession en Mylo Freeman

Verteller Jennifer Munstlag neemt je mee in het kleurrijke verhaal van het wereldberoemde olifantje Barbar. Omlijst door prachtige Franse en Afrikaanse, uitgevoerd door het 10-kopping ensemble SeaSession, en tekeningen van Sjeng Schupp.

Het olifantje Babar is een van de bekendste kinderboekenpersonages ooit. De van oorsprong Franse boekenserie van Jean de Brunhoff veroverde vanaf 1931 kinderhartjes over heel de wereld. Bekende kinderboekenschrijver Mylo Freeman schreef speciaal voor dit concert een nieuw begin bij het verhaal van Babar.

Aan de hand van het prachtige klassieke stuk La création du monde gaat Ensemble SeaSession terug naar de vroegste dagen van de aarde, toen de mensen ontstonden en vol verwondering keken naar alle bijzondere dieren. Zoals het olifantje Babar, dat in de grote stad terecht komt en van een lieve oude mevrouw alles leert over hoe mensen leven – en er bijna eentje wordt.

Workshop (gratis)

Doe voorafgaand aan de voorstelling mee aan de gratis workshop Afrikaanse dierenmaskers maken!

In de Afrikaanse mythologie hebben maskers magische krachten. Wanneer een mens een masker opzet zou hij veranderen in een wezen dat contact kan maken met de wereld van de voorouders (de geesten). Elk dierenmasker heeft een bepaald karakter; we vertellen over de hyena, krokodil, leeuw, maraboe, buffel, aap én de olifant. Ook beroemde kunstenaars als Picasso, Corneille, Matisse en Léger gebruikten Afrikaanse maskers om er weer iets nieuws van maken in hun eigen kunst. Het is daarom zo leuk om je eigen masker te ontwerpen: alles kan! 

De workshop wordt geleid door Sjeng Schupp, de tekenaar van de voorstelling. Tijdens de voorstelling worden alle maskers opgehangen en ontstaat er een mooie tentoonstelling die na afloop bewonderd kan worden, voordat iedereen het masker meeneemt naar huis. Er liggen na afloop ook gratis kleurplaten, ontworpen door Sjeng Schupp, om mee naar huis te nemen!

De workshop begint om 14.00 uur.

Workshop (gratis)
Datum zo 04-05
Tijd 15:00
Prijs € 12,50 Normaal
€ 10,00 Supporter
€ 10,00 Kind
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 3-5-2025 om 15:00 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou