Menukaart

Menukaart

In de Verkadefabriek koken we heerlijk vers voor je

Goed eten, gemaakt van goede producten.

Onze koks koken heerlijk voor je. In de Verkadefabriek houden we van goed eten. We koken met de smaken van het seizoen en maken de allerlekkerste gerechten vers voor je klaar!

ONS VLEES
Goede smaak heeft geen haast! Daarom serveren we vlees met de mooie naam St.Hendrick. Duurzaam en biologisch, vlees waar de tijd voor wordt genomen. De dieren krijgen de tijd om te leven, om te groeien. Ook de bereiding van het vlees krijgt de tijd; om te garen, om luchtgerookt te worden, om kruiden en smaken op te nemen. Omdat we weten dat vlees op die manier lekkerder smaakt! 

100% GLUTENVRIJ
Wist je dat het vlees van St. Hendrick niet alleen heel smakelijk is, maar ook gegarandeerd glutenvrij? Zo kunnen ook mensen met coeliakie met een gerust hart genieten van ons vlees. 

GROENE GROENTEN
Niet alle groenten die we serveren zijn groen van kleur. Maar wél zijn ze allemaal biologisch gecertificeerd. Zo zijn alle groenten alsnog groen. Heerlijk! 

DUURZAME VIS
De vis die we in de Verkadefabriek serveren, is voorzien van het MSC keurmerk. MSC staat voor Marine Stewardship Council: een non-profitorganisatie die een internationaal erkend milieukeurmerk en certificeringsprogramma heeft ontwikkeld waarmee het de oceanen wil beschermen. Om voor het keurmerk in aanmerking te komen moet een visserij voldoen aan de strengste en meest veelomvattende milieustandaard voor wildvangstvisserijen die er is.

ONS BROOD
In de Verkadefabriek serveren we onder meer de broden van ambachtelijke bakkerij DESEMENZO. Handgevormde broden gemaakt van biologische ingrediënten en op een stenen ovenvloer gebakken in het Brabantse land. 

ALLERGIEËN EN INTOLERANTIES
Heb je één of meer voedselallergieën of -intoleranties? Ook dan kun je nog steeds smakelijk bij ons eten, natuurlijk! Geef het ons door en we verzorgen een lekker maal op maat.

Leuk om te weten en ook héél erg groen

Onze rietjes! Niet van plastic, want dat is allesbehalve groen. 

Maar ook niet van papier, want dat is eigenlijk niet lekker in je mond. Nee, in onze drankjes-met-rietje vind je tegenwoordig rietjes gemaakt van avocadopitten. Een perfect groen alternatief voor plastic. Zo zijn ze volledig biologisch afbreekbaar; na 240 dagen in de grond, zon of regen vind je het rietje niet meer terug! Het rietje heeft daarnaast een extreem lage ecologische voetafdruk, omdat het in tegenstelling tot een geteeld product als bamboe wordt gemaakt van een afvalproduct, de pit. Daardoor is er geen extra CO2-uitstoot. En ook niet onbelangrijk: het materiaal is sterk én smaak- en reukloos. Perfect dus voor jouw drankje in ons café.