Je kunt in ons café-restaurant terecht, elke dag vanaf 11.00 uur. Beschijnt het lentezonnetje zo je krant. Er staan heerlijke taartjes en robuuste koeken op je te wachten. Bakkie erbij en je kunt er weer tegen! Filmontbijtje op zondag, mmm.
Met lokale producten en pure ingrediënten die zo min mogelijk kilometers hebben afgelegd om bij jou op je bord te belanden. Producten die passen bij de seizoenen dus en uit onze eigen rijke regio komen.
For English, click here and click on the icon with the speech bubble in the top right corner of the page (mobile devices: behind the hamburger menu). Then select ‘English’. You will now see the English version (by Google Translate) of the menu.
Diner
Smakelijke gerechtjes, lekker om te delen.
Food & Film en Desserts
Hapje eten voor de film?
Borrelkaart
Kom je borrelen? Dat kan de hele dag. Kies een tafeltje in het café of zoek een plekje op ons zonnige terras. Neem iets lekkers, van bitterballen tot kroketten-gevuld-met-allerlei-lekkers, of een weckpotje.
Drankkaart
Warm, koud, met bubbels, van de tap, biologisch: hebben we! Ook hier kiezen we voor zo min mogelijk kilometers, al onze wijnen komen uit Europa. En lekker dat ze zijn!
Reserveren
Je kunt elke dag bij ons terecht, vanaf 11.00 uur. Reserveer een tafeltje als je er zeker van wilt zijn dat je voor je film of voorstelling een hapje gegeten hebt.
Reserveren voor diner kan om 17.00 uur en om 19.00 uur, voor de lunch om 12.00 of 13.00 uur. Gewoon langslopen kan ook, we reserveren maar een klein deel van onze tafels. Er is vaak plek, soms moet je eventjes wachten. Je bent in ieder geval van harte welkom!
Goed eten, gemaakt van ingrediënten uit de regio
In de Verkadefabriek houden we van goed eten. We koken met verse, lokale ingrediënten met zo min mogelijk voedselkilometers. Onze inspiratie halen we uit streekgerechten en Europese klassiekers. Daar geven we onze eigen twist aan. Origineel en net even anders.
We bieden een podium aan lokale helden: culinaire makers, eigenzinnige boeren en kleine initiatieven die grote impact maken. Met ingrediënten en inspiratie uit onze rijke regio maken onze koks elke dag de lekkerste gerechten voor je klaar. Vers, met vlees of vis, vegetarisch of veganistisch.
INGREDIËNTEN VAN DICHTBIJZe wisselen natuurlijk een beetje, per seizoen. Niet altijd is hun poduct op de kaart terug te vinden, maar dat kan ook zo weer veranderen! Van De Stoerderij uit Breugel gebruiken we o.a. buffelmozzarella, hangop, yoghurt en vanille-ijs. De escargots komen uit Nieuwaal (links van Zaltbommel), van Slow Escargots. Al ons brood? Speciaal voor ons gebakken in Heusden, door Bakkertje Deeg. Net als de vegan gevulde koek trouwens en het enige-echte-Verkadegebakje. De mooiste kazen halen we bij Het Kaasatelier in Oud Gastel, waar ambachtelijke kazen van kleine boeren worden gerijpt. Het varkensvlees komt eigenlijk uit heel het land: de Buitengewone varkens (het bedrijf zelf zit in Ingen) worden namelijk overal in Nederland geplaatst om te kunnen wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Op onze kaart vind je hiervan regelmatig pikante worstjes en buikspek terug. Bij Seafarm uit Kamperland halen we scheermessen en Angelo uit Noord-Limburg teelt schorseneren, waarmee hij de schorseneren-kroketten maakt die je wel eens op de borrelkaart terugvindt.
EN UIT ONS EIGEN STADJE?De worstenbroodjes van Kei Lekker (aan de Copernicuslaan) en de Bossche Bollen van Jan de Groot (we hoeven je vast niet te vertellen waar je die kunt vinden).
VOEDSELALLERGIEËN OF -INTOLERANTIESHeb je één of meer voedselallergieën of -intoleranties? Ook dan kun je nog steeds smakelijk bij ons eten, natuurlijk! Geef het ons door en we verzorgen een lekker maal op maat.