Menukaart

Menukaart

In de Verkadefabriek koken we vers voor je

Goed eten, gemaakt van ingrediënten uit de regio

In de Verkadefabriek houden we van goed eten. We koken met verse, lokale ingrediënten met zo min mogelijk voedselkilometers. Onze inspiratie halen we uit streekgerechten en Europese klassiekers. Daar geven we onze eigen twist aan. Origineel en net even anders.

We bieden een podium aan lokale helden: culinaire makers, eigenzinnige boeren en kleine initiatieven die grote impact maken. Met ingrediënten en inspiratie uit onze rijke regio maken onze koks elke dag de lekkerste gerechten voor je klaar. Vers, met vlees of vis, vegetarisch of veganistisch.

INGREDIËNTEN VAN DICHTBIJZe wisselen natuurlijk een beetje, per seizoen. Niet altijd is hun poduct op de kaart terug te vinden, maar dat kan ook zo weer veranderen! Van De Stoerderij uit Breugel gebruiken we o.a. buffelmozzarella, hangop, yoghurt en vanille-ijs. De escargots komen uit Nieuwaal (links van Zaltbommel), van Slow Escargots. Al ons brood? Speciaal voor ons gebakken in Heusden, door Bakkertje Deeg. Net als de vegan gevulde koek trouwens en het enige-echte-Verkadegebakje. De mooiste kazen halen we bij Het Kaasatelier in Oud Gastel, waar ambachtelijke kazen van kleine boeren worden gerijpt. Het varkensvlees komt eigenlijk uit heel het land: de Buitengewone varkens (het bedrijf zelf zit in Ingen) worden namelijk overal in Nederland geplaatst om te kunnen wroeten, scharrelen en luieren op akkers, in bossen en weilanden. Op onze kaart vind je hiervan regelmatig pikante worstjes en buikspek terug. Bij Seafarm uit Kamperland halen we scheermessen en Angelo uit Noord-Limburg teelt schorseneren, waarmee hij de schorseneren-kroketten maakt die je wel eens op de borrelkaart terugvindt. 

EN UIT ONS EIGEN STADJE?De worstenbroodjes van Kei Lekker (aan de Copernicuslaan) en de Bossche Bollen van Jan de Groot (we hoeven je vast niet te vertellen waar je die kunt vinden). 

VOEDSELALLERGIEËN OF -INTOLERANTIESHeb je één of meer voedselallergieën of -intoleranties? Ook dan kun je nog steeds smakelijk bij ons eten, natuurlijk! Geef het ons door en we verzorgen een lekker maal op maat.