Cameretten

Cameretten

Finalisten Tournee 2024

De drie finalisten van Cameretten Festival 2023 trekken door het land om hun (prijswinnende) voorstelling voor jou te spelen.

Hilarische grappen, herkenbare typetjes, ongemakkelijke sketches en muzikale juweeltjes: tijdens de finalistentour komt van alles voorbij. Laat je verrassen door het kersverse cabarettalent van Cameretten. 

Cameretten ontdekt sinds 1966 de echte cabaretparels van de Nederlandse podia. Deze cabaretiers straalden eerder op het podium van Cameretten: Brigitte Kaandorp, Plien en Bianca, Theo Maassen, Richard Groenendijk, Ronald Goedemondt, Daniël Arends, Jandino Asporaat, René van Meurs, Patrick Laureij, Alex Ploeg, Janneke de Bijl, Andries Tunru en vele anderen.

Daveson Ignatia

Daveson Ignatia – Dwaze Dave

Bij ‘Dwaze Dave’ worden de kleinste zaken groot, belangrijk of niet. Hij bekijkt de wereld om hem heen met een vergrootglas, bevraagt en windt zich op. De waarheid schuurt, is keihard en kan ook krom zijn. Dat kan Daveson niet accepteren. En... of je het nou met ‘m eens bent of niet: je kan niet om ‘m heen! Pas maar op!

Molly en Esmee

Molly en Esmee – Ghost

“Ik zit als je binnenkomt direct links, niet te missen. Tot zo. X” “Hallo?” “Hallo?!” Molly en Esmee doen een poging om het woord slet te herzien, maar komen dan in de knoop met hun eigen (seksuele) verlangens en hun morele kompas. Een moderne zoektocht met scheerschuim, functioneel naakt en een föhn.

BRO’S

BRO’S – BRO’S

‘BRO’S’ is een komische montagevoorstelling. In hoog tempo komen er korte scènes voorbij waarin steeds twee bro’s te zien zijn. Telkens verschillende personages die hun eigen absurde manier van communiceren hebben. Maar wat gebeurt er als dit schuurt? Is dit lekker of niet? Dat weet je niet hè. Ja dat lees je goed, we hebben zojuist je gedachten gelezen. Mango! MANGO! Jahaaa... Ook álle wereldproblematiek wordt aangekaart. Letterlijk álles. Doe rustig.

Een grappige en goed geacteerde act, waarin het broschap tussen de bloedvrienden toch niet volkomen ongecompliceerd blijkt

NRC

Brutale en gedurfde grappen

de Volkskrant
Datum vr 24-05
Tijd 20:15 tot 22:15
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 23-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum za 25-05
Tijd 20:15
Prijs € 18,00 Normaal
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 24-5-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Het kersverse cabarettalent van Cameretten mag hierbij natuurlijk niet ontbreken! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!