Jasper Staps / Rembrandt Frerichs Quartet

Jasper Staps / Rembrandt Frerichs Quartet

Jazz Factory

Pianist Rembrandt Frerichs en saxofonist Jasper delen een grote voorliefde voor de Cool en West Coast jazz uit de jaren vijftig en zestig. Met hun nieuwe kwartet brengen ze een eerbetoon aan de fenomenale altist Paul Desmond.

Desmond is bekend van het Dave Brubeck Quartet en als componist van Take Five. Met bassist Matheus Nicolaiewsky en drummer Mitchell Damen vertolkt hij eigen composities en vertolken ze op eigentijdse wijze standards uit het Great American Songbook.

Cool jazz
Cool jazz was een stroming binnen de jazz die met name aan de Amerikaanse westkust in de jaren vijftig enorm populair werd met musici als Chet Baker, Gerry Mulligan, Stan Getz en natuurlijk Dave Brubeck Quartet, waarbij met name saxofonist Paul Desmond zorgde voor de 'cool'.

Jasper Staps Quartet & Rembrandt Frerichs heeft een 11-tal stukken opgenomen en voorzien van een eigen draai die een eerbetoon vormen aan deze dikwijls onderschatte altist die zichzelf 'the worlds slowest saxophone player' noemde. 'Er is niets opwindender dan muzikale tradities van eeuwen om te zetten in één enkel moment: het improvisatie-nu', aldus Frerichs.

Bezetting

Altsaxofoon: Jasper Staps
Piano: Rembrandt Frerichs
Bas: Matheus Nicolaiewsky
Drums: Mitchell Damen

Datum zo 02-02
Tijd 15:00 tot 17:00
Prijs € 18,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 16,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 1-2-2025 om 15:00 uur
Zaal Clubzaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou