Michiel Borstlap plays Herbie Hancock

Michiel Borstlap plays Herbie Hancock

Jazz Factory

Pianist Michiel Borstlap en zijn band brengen een ode aan de legendarische Amerikaanse bandleider en jazzpianist Herbie Hancock.

Van de samenwerking met trompettist Donald Byrd in zijn vroege carrière en zijn deelname aan het legendarische Miles Davis Second Great Quintet in de jaren zestig tot aan zijn legendarische soloalbums en innovaties op jazzrockgebied met de groep Headhunters; Herbie Hancock behoort zonder twijfel tot de allergrootste pianisten en toetsenisten uit de jazzgeschiedenis.

Dat de veelzijdige Nederlandse pianist Michiel Borstlap zich altijd heeft laten inspireren door zijn legendarische collega is dus niet zo vreemd. Daarbij is er nog een bijzondere link tussen beide heren. Samen met saxofonist Wayne Shorter nam Hancock in 1996 de compositie Memory of Enchantment van Michiel Borstlap op. Hancock plays Borstlap!

Met hits als Watermelon Man, Maiden Voyage, Cantaloupe Island en Chameleon maakte Hancock zich ook als componist onsterfelijk. Michiel Borstlap en zijn band pakken de handschoen op en geven een heel eigen draai aan deze jazzklassiekers.

Meer over de band
Deze avond komt Borstlap met een supergroep naar de Jazz Factory: gitarist Jerôme Hol (Hans Dulfer), bassist Glenn Gaddum jr (Sven Hammond), drummer Yoràn Vroom (Yuri Honing) en trompettist Ruud Bruels (Metropole Orkest). 

Bezetting

Piano en keyboards: Michiel Borstlap
Trompet: Ruud Breuls
Gitaar: Jerôme Hol
Basgitaar: Glenn Gaddum jr
Drums: Yoràn Vroom

Datum zo 16-02
Tijd 15:00 tot 16:30
Prijs € 20,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 15-2-2025 om 15:00 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou