Ella Zirina Trio

Ella Zirina Trio

Jazz Factory

Ella Zirina Trio

Ella Zirina Trio

Jazz Factory

Ella Zirina is een jazzgitarist, componist en bandleider gevestigd in Nederland, maar afkomstig uit Letland. Ze omarmt de verschillende klankkleuren van haar instrument waarmee ze een eigen sound heeft gecreëerd.

Zirina wordt inmiddels gerekend tot de meest interessante jazzmuzikanten van de nieuwe generatie in ons land en deelde het podium met Ben van Gelder, Sun-Mi Hong, Pablo Held en Kurt Rosenwinkel. Ook maakt ze deel uit van Yuri Honing Peace Orchestra. In de Jazz Factory presenteert ze haar nieuwste album met Jamie Peet op drums en Ton Felices op contrabas.

Nadat ze tot haar zeventiende piano had gestudeerd, schakelde Ella Zirina over op gitaar, waarbij ze haar brede muzikale invloeden kon kanaliseren: van Alexander Scriabin tot Joni Mitchell en van Led Zeppelin tot Bill Evans, Jim Hall en Wes Montgomery. Vastberaden en gepassioneerd verliet Zirina Letland en stortte zich volledig op jazzgitaar. Haar composities zijn opgebouwd uit melodische improvisaties die resulteren in een prachtige klankomgeving. Met haar trio verweeft ze geluiden en texturen tot nieuwe composities die een kleurrijk kunstwerk vormen waarbij de traditie en vernieuwing hand in hand gaan.

'Ella Zirina is een nieuwe voortrekker van een generatie jazzmusici waarin steeds meer vrouwelijke bandleiders hun opwachting maken...[ze] laat de gitaar klinken als impressionistisch wateroppervlak'

Trouw

Bezetting

Gitaar: Ella Zirina 
Contrabas: Ton Felices
Drums: Jamie Peet

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Als voortrekker van een nieuwe generatie jazzmusici, voegen we dit programma va Ella Zirina graag toe aan de Young Blood collectie. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum za 07-09
Tijd 20:00 tot 21:30
Prijs € 16,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 14,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 6-9-2024 om 20:00 uur
Zaal Clubzaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou