Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus... geeft Mensen Zeggen Dingen woorden: ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens achter en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke editie een andere groep performers, andere verhalen, een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

Op 6 maart van de partij

Isis van Geffen, Maureen Ghazal, Aicha Meke, Anne Bosveld, DALÌ en hosts Teddy Tops & Mahat Arab!

ISIS VAN GEFFENDe beeldende poëzie van Isis van Geffen is vreemd, onontkoombaar en onverwacht, maar altijd raak en opwindend. In Van Geffens gedichten worden existentiële angsten benaderd met humor en wordt de waanzin van de volwassenenwereld voorzien van speels commentaar: het lelijke wordt mooi, het smerige sensueel en het absurde herkenbaar. Poëzie heeft een saai, serieus en vooral humorloos imago. Van Geffen wil de bezem door dit stoffige landschap halen en laten zien dat het tegendeel waar is. Dat er daadwerkelijk ruimte is voor humor, protest en baldadigheid in poëzie. Rico (Opgezwolle en Fakkelteitbrigade), schreef over haar werk: “Geen hoogdravend gelul, maar luchtig en met veel humor. Love it.” Van Geffen heeft op verschillende podia gestaan, waaronder Opera Forward Festival, Festival Hongerige Wolf, Festival Zwarte Cross, en aankomend festivalseizoen is ze te bewonderen op Oerol Festival '24.

MAUREEN GHAZALSchrijft poëzie en proza, maakt beeldend werk en performances. In 2018 studeerde ze met een dichtbundel af aan de Willem de Kooning Academie en in datzelfde jaar won ze de El Hizjra-literatuurprijs voor haar poëzie. Haar werk werd onder andere gepubliceerd in De Gids, De Revisor en Extra Extra Magazine. Ze trad op, op podia als Crossing Border Festival, Frontaal en Perdu. In haar werk schrijft ze over geboortegrond, het verbinden van talen en landschappen en vrouw-zijn. Maureen zit in het ontwikkeltraject van Wintertuin.

AICHA MEKEAicha Meke is een jonge schrijver die haar woorden graag gebruikt om situaties die dicht bij haar liggen een plekje te geven op papier. In zowel het Engels als het Nederlands transformeert ze grote gevoelens tot teksten waar iedereen zich in kan herkennen. In haar debuutbundel Waiting For Love To Come Fix you schrijft ze over de plek die liefde heeft in haar leven en hoe zij het gemis hiervan ervaart.

ANNE BOSVELDAnne Bosveld studeerde in juli 2021 af aan Creative Writing ArEZ met de dichtbundel Kauw nerveus op een stok. Deze dichtbundel was genomineerd voor de Nieuwe Types Afstudeerprijs 2021. Bosveld droeg voor op verschillende literaire podia, ging in de zomer van 2020 met deBuren mee op schrijfresidentie in Parijs en schrijft columns voor Awater. Vanaf 2022 neemt Bosveld deel aan de master Slow Writing Lab.

DALÌVocalist en een schrijfster die zih laat inspireren door de manier van schrijven die in poetry en spoken word ook wordt gebruikt. DALI schrijft over diepgaande liefde, emotionele trauma, haar levenspaden en fantasiewerelden waarin ze zich dagelijks bevind - te horen in Amsterdamn Bluezs. Haar vocalen nemen je mee terug in de tijd naar de jaren ‘50 en ’60. Grote idolen van DALI zijn dan ook Nina Simone, Sarah Vaughan, Ella Fitzgerald en zo nog velen uit die tijd. DALI heeft een rauwe sound, volle warme stem en brengt emotionele melodieën.


 

Eerder bij mensen zeggen dingen

Onder aanvoering van Teddy Tops, Mahat Arab en andere fijne hosts waren er al veel fijne spoken word artiesten, dichters, verhalenvertellers en muzikanten te gast.

JANUARI 2024
Lin An Phoa, Jasja Renne, Asmae Amaddaou, Dorro Dunya Veen, Stijn Charpentier en Nicole Kaandorp.

NOVEMBER 2023
Tijdelijke Toon, Frederike Luijten, Sarah Ben Messaoud, Thirza Eileen, Josse Kok en hosts Sophia Blyden en Teddy Tops.

OKTOBER 2023
KEEK, Leonie de Waal, De Eendrie, Charisa Chotoe en Christian Kuitert.

MEI 2023
Mees van Rijswijk, Kunstwoordenaar, Lui Montes, Roan Kasanmonadi, Zjos Dekker en Duraa

MAART 2023
Josh & Robs, Maxine Palit de Jongh, Yulai Smits, Eva Salman, Lemuël de Graav en Asmae Ammadou

FEBRUARI 2023
Joshua Snijders, Niek Trilsbeek, Thom Wijenberg, Swendeline Ersilia, Nadine Rijpkema, Ivan Words en hoofdletterF

DECEMBER 2022
Helen Weeres, Ischa den Blanken, Tom Driesen, Hatoon, Simon Mamahit en Bibi van Lieshout

NOVEMBER 2022
Lev Avitan, Danny x Kuijper, Sarah de Koning, Bahgi, BekVegter, Yasmina Kada en Jordi Lammers

OKTOBER 2022
Willie Darktrousers, Tessa Gabriëls, Hasan Gök, Hendrik de Pecker, Elise Tumba Kiambi, Charlotte de Raad en Robbie & Josh

APRIL 2022
Tano Rivers, Thomas Heerma van Voss, Suzanne Krijger, Martin Rombouts, Sophia Blyden, Cassandra Onck en Eva van Hoof

MAART 2022
Nikki Dekker, Shari & Nuno, Reazun & friends, Jesse Laport, Mennis, Lucas de Waard, Lev Avitan en Swendeline Ersilia

FEBRUARI 2022
Kopje Onder, Babs, Moze Naël, Dean Bowen, Eva van Pelt, René Oskam, Barguijs, BenzoKarim en Amara van der Elst

Pay what you can

Bij Mensen Zeggen Dingen geldt het ‘pay what you can’-principe. 

We bieden 3 verschillende ticketprijzen aan. Je bepaalt als bezoeker zelf welke prijs je kunt betalen. De middelste prijs is de standaardprijs. Heb je minder te besteden, kies dan de lagere prijs. Wil je wat meer bijdragen, dan kies je de hogere prijs. Hiermee maak jij het voor andere bezoekers mogelijk om de lagere prijs betalen. Dankjewel daarvoor!

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent; een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Bij het spoken word spektakel dat Mensen Zeggen Dingen het hele jaar door naar de Clubzaal brengt, mag dat label natuurlijk niet ontbreken. Elke keer weer presenteren ze een groep artiesten die net wat bekendheid krijgen of soms al iets meer ervaring hebben: vaak jong, altijd fris en met nieuwe ideeën en nieuw materiaal. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Datum wo 06-03
Tijd 20:30 tot 23:00
Prijs € 12,50 Pay what you can €12.50
€ 10,00 Pay what you can €10.00
€ 7,50 Pay what you can €7.50
Zaal Clubzaal
Bestel tickets
Datum wo 03-04
Tijd 20:30 tot 23:00
Prijs € 12,50 Pay what you can €12.50
€ 10,00 Pay what you can €10.00
€ 7,50 Pay what you can €7.50
Zaal Clubzaal
Bestel tickets
Datum wo 15-05
Tijd 20:30 tot 23:00
Prijs € 12,50 Pay what you can €12.50
€ 10,00 Pay what you can €10.00
€ 7,50 Pay what you can €7.50
Zaal Clubzaal
Bestel tickets