Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Mensen zeggen dingen

Mensen zeggen dingen

Spoken word in de clubzaal

Dingen zijn niksig als er geen woorden aan gegeven worden. Dus... geeft Mensen Zeggen Dingen woorden: ze spreken dingen uit, maken ze bespreekbaar, plaatsen er uitroeptekens of vraagtekens achter en bepalen de volgorde.

Spoken word is zo oud als de dichtkunst zelf - het ritme, de performance, de artiesten en hun woorden zijn veranderd. Ze hebben iets te zeggen. Het is aan jou om te luisteren. Met elke editie een andere groep performers, andere verhalen, een eigen thema. Steeds de pennen en de tongen geslepen. Verwacht poëzie, poetry slam, proza en punchlines. Verwacht je mond vol tanden en tot je traanbuizen geroerd.

Mensen Zeggen Dingen is een platform voor poëzie en performance, een karavaan van jonge mensen die pen en microfoon hanteren! Ze halen voor het spoken word spektakel de meest spraakmakende sprekers naar verschillende locaties in Nederland en België.

Op 15 mei

Op woensdag 15 mei zijn onder andere van de partij: Sabina Lukovic, Sandro van der Leeuw, Lotte Velvet en Tyler & Seb Koudijzer. 

SABINA LUKOVICweet als geen ander hoe ze het publiek kan bespelen met haar meeslepende teksten. Stond zo'n beetje in alle steden en op alle festivals, zoals Solar, de Gentse Feesten en Lowlands. Sabina is koningin punchline. Ze weet situaties altijd zo te schetsen dat ze onder je huid kruipen en je huid kan niet voorkomen dat dat kippenvel oplevert. Haar teksten gaan over kwetsbaarheid, mental health en rising like a phoenix. Ze is onmisbaar in het Mensen Zeggen Dingen leger, en gaat overal met hen mee naar toe om zalen omver te blazen. Want dat doet ze.

LOTTE VELVETwoont in Rotterdam en is naast kleinkunstenaar ook forensisch psycholoog. Ze schrijft gedichten en theaterteksten en speelde in verschillende bandjes viool, gitaar en toetsen. Haar helden zijn onder andere PJ Harvey, David Lynch en Andy Warhol.​ Lotte maakte onderdeel uit van het cabaretcollectief CabaRot en studeerde in maart 2019 af bij Studio Selma Susanna in Amsterdam. Ze treedt op als sneldichter en schrijft actuele liedjes voor het programma Andermans Veren. In 2020 won ze de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. In oktober 2022 ging ze in première met haar debuutvoorstelling Ondergrond

SANDRO VAN DER LEEUW(uit ons eigen mooie Den Bosch) is schrijver, acteur en beeldend kunstenaar, met een wetenschappelijke achtergrond in de jeugdliteratuur. Hij maakte in 2019 en 2020 deel uit van WOLK, een talentontwikkelingstraject voor woordkunstenaars, en trad onder meer op tijdens de Amsterdamse Museumnacht, Theaterfestival Boulevard, Lowlands en het Wintertuinfestival. In 2020 werd hij geselecteerd voor de Oorzaken Podcast Academy – een opleiding van het NPO-fonds – en in 2022 en 2023 speelde hij bij Theater AanZ, een educatief theatergezelschap dat met haar voorstellingen over gender en seksuele diversiteit het ongemakkelijke én vruchtbare gesprek aangaat met leerlingen in het vo en mbo-studenten. In alles wat Sandro doet, staat de kwetsbaarheid van de mens als seksueel wezen centraal; het schuurt, legt bloot en stemt tot nadenken. Zijn verhalen verschenen o.a. in De Revisor, Extra Extra, Wobby en Sintel, en in 'Proeftijd', een bundel samengesteld door TilT. Daarnaast maakte hij podcasts voor RAUM en De Verhalen. Op het moment is hij druk bezig met zijn debuutroman, die zal verschijnen bij De Arbeiderspers. 

TYLER & SEB KOUDIJZERbrengen woord- en beeldende kunst samen. In mei 2020 gingen zij voor het project JAMPA op zoek in het archief van het Nederlands Fotomuseum om beelden te vinden die het verhaal weergeeft van de weg van hun voorouders, van Java via Suriname naar Nederland. Begin 2021 exposeerden zij hun project Door Roeien en Ruiten in het Nederlands Fotomuseum bij de expositie Drempelruimte. In 2023 reisden zij samen met hun grootouders naar Suriname om hun familieverhaal te onderzoeken. Samen gingen ze de herinneringen achterna waarover hun grootouders jaren lang vertelden. Dit onderzoek leidde tot de expositie De Gesuikerde Onderneming. Hier brachten ze spoken word, fotografie, beeld en eten samen. 


 

Eerder bij mensen zeggen dingen

Onder aanvoering van Teddy Tops, Mahat Arab en andere fijne hosts waren er al veel fijne spoken word artiesten, dichters, verhalenvertellers en muzikanten te gast.

APRIL 2024
Wina Ricardo, Yulai Smits, Willie Darktrousers, Nathania Engelhardt en Aline Abdul.

MAART 2024
Isis van Geffen, Maureen Ghazal, Aicha Meke, Anne Bosveld en DALÌ.

JANUARI 2024
Lin An Phoa, Jasja Renne, Asmae Amaddaou, Dorro Dunya Veen, Stijn Charpentier en Nicole Kaandorp.

NOVEMBER 2023
Tijdelijke Toon, Frederike Luijten, Sarah Ben Messaoud, Thirza Eileen, Josse Kok en hosts Sophia Blyden en Teddy Tops.

OKTOBER 2023
KEEK, Leonie de Waal, De Eendrie, Charisa Chotoe en Christian Kuitert.

MEI 2023
Mees van Rijswijk, Kunstwoordenaar, Lui Montes, Roan Kasanmonadi, Zjos Dekker en Duraa

MAART 2023
Josh & Robs, Maxine Palit de Jongh, Yulai Smits, Eva Salman, Lemuël de Graav en Asmae Ammadou

FEBRUARI 2023
Joshua Snijders, Niek Trilsbeek, Thom Wijenberg, Swendeline Ersilia, Nadine Rijpkema, Ivan Words en hoofdletterF

DECEMBER 2022
Helen Weeres, Ischa den Blanken, Tom Driesen, Hatoon, Simon Mamahit en Bibi van Lieshout

NOVEMBER 2022
Lev Avitan, Danny x Kuijper, Sarah de Koning, Bahgi, BekVegter, Yasmina Kada en Jordi Lammers

OKTOBER 2022
Willie Darktrousers, Tessa Gabriëls, Hasan Gök, Hendrik de Pecker, Elise Tumba Kiambi, Charlotte de Raad en Robbie & Josh

APRIL 2022
Tano Rivers, Thomas Heerma van Voss, Suzanne Krijger, Martin Rombouts, Sophia Blyden, Cassandra Onck en Eva van Hoof

MAART 2022
Nikki Dekker, Shari & Nuno, Reazun & friends, Jesse Laport, Mennis, Lucas de Waard, Lev Avitan en Swendeline Ersilia

FEBRUARI 2022
Kopje Onder, Babs, Moze Naël, Dean Bowen, Eva van Pelt, René Oskam, Barguijs, BenzoKarim en Amara van der Elst

Pay what you can

Bij Mensen Zeggen Dingen geldt het ‘pay what you can’-principe. 

We bieden 3 verschillende ticketprijzen aan. Je bepaalt als bezoeker zelf welke prijs je kunt betalen. De middelste prijs is de standaardprijs. Heb je minder te besteden, kies dan de lagere prijs. Wil je wat meer bijdragen, dan kies je de hogere prijs. Hiermee maak jij het voor andere bezoekers mogelijk om de lagere prijs betalen. Dankjewel daarvoor!

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent; een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood

Bij het spoken word spektakel dat Mensen Zeggen Dingen het hele jaar door naar de Clubzaal brengt, mag dat label natuurlijk niet ontbreken. Elke keer weer presenteren ze een groep artiesten die net wat bekendheid krijgen of soms al iets meer ervaring hebben: vaak jong, altijd fris en met nieuwe ideeën en nieuw materiaal. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 30 en door het jaar heen komen er zelfs nog een aantal bij. 

Datum wo 15-05
Tijd 20:30 tot 23:00
Prijs € 12,50 Pay what you can
€ 10,00 Pay what you can
€ 7,50 Pay what you can
Zaal Clubzaal
Bestel tickets