Eva van Pelt

Eva van Pelt

Zijn er nog vragen?

Blaudzun & Elmer - Waar schaam je je voor?
Met livemuziek
Eva van Pelt

Eva van Pelt

Zijn er nog vragen?

Blaudzun & Elmer - Waar schaam je je voor?
Met livemuziek
Eva van Pelt

Eva van Pelt

Zijn er nog vragen?

Blaudzun & Elmer - Waar schaam je je voor?
Met livemuziek

Muzikale gesprekken tussen muzikant en host Eva van Pelt, en twee gastartiesten.

Eva opent de avond met een persoonlijke vraag aan haar gasten. Wil je erbij horen? Wat ben je kwijtgeraakt? Waar schaam je je voor? Daarop delen zij hun gedachten en vervolgvragen, middels live muziek, en in gesprek. 

Vr 4 oktober: Wil je erbij horen? Met Massi & Áslaug.
Vr 1 november: Wat ben je kwijtgeraakt? Met Sam de Laat (Droom Dit) & Joe Buck.
Vr 6 december: Waar schaam je je voor? Met Blaudzun & Elmer.

“Waarom ik juist deze gasten uitgenodigd heb? Dat is grotendeels een intuïtieve keuze. Ik zocht naar twee gasten die muzikaal in een totaal andere hoek zitten. En op basis van de energie die ze met zich meedragen, de aandacht die ze hebben voor dat wat ze maken. Het zijn ook allemaal artiesten die dat wat ze te zeggen hebben, belangrijk durven te maken. Ze staan ergens voor. En ze durven naar zichzelf te kijken.” - Eva van Pelt

Blaudzun & Elmer

Sinds de release van Seadri- Soundmachine in 2010, heeft Blaudzun met zijn zeskoppige band grote indruk gemaakt met liveshows in clubs en festivals door heel Europa. Gouden platen, uitverkochte clubtours in Nederland, België en Duitsland, optredens op onder meer Pinkpop, Pukkelpop, Rock Werchter en Lowlands, en een prijzenkast met daarin een 3voor12 Award voor ‘Beste Album’, een Edison voor ‘Beste Mannelijke Artiest’ en een 3FM-Award voor Beste Alternatieve Act. Het afgelopen jaar bespeelde Blaudzun radio en festivals, deed een reprise tour met het Scapino Ballet, bracht een nieuw album uit en ging op clubtournee. 

Tegen het einde van dit drukke, bruisende 2024, wordt alles in Zijn er nog vragen?, voor heel even, weer veel kleiner. 

Elmer is dan weer een agressief rappend kanon, dan weer een kwetsbaar hoopje mens, en dat is precies de bedoeling: de mens laten zien in al zijn facetten. "We zijn niet één, af ding. Wij spreken onszelf tegen." Elmer is rapper, producer en het alter-ego van actrice en theatermaker Merel Pauw, mede-oprichter van hiphop-theatercollectief DIEHELEDING. Met Elmer wil Merel haar liefde voor hiphop combineren met provocerende rauwheid, ontwapenende eerlijkheid en de kleurrijke visuele wereld van stripboeken. Elektronische, funky beats, teksten met een flinke dosis humor en zelfspot, en nummers waarin Elmer eerlijk rapt over bindingsangst, paniekaanvallen en zelfhaat. 

De kernvraag van deze Zijn er nog vragen?, lijkt dan ook op Elmers lijf geschreven. 

Evan van Pelt

Eva van Pelt is muzikaal maker van Brabantse bodem. Haar werk onderscheidt zich door de zoektocht naar een ander contact met haar publiek. In 2016 studeerde zij af aan de Fontys Rockacademie in Tilburg en sindsdien maakt ze werk op het snijvlak van popmuziek en theater, in onorthodoxe vormen. Het stellen van een basale, persoonlijke vraag aan de ander (het publiek) is startpunt van elk project. 

Eva van Pelt maakte verschillende performances, concerten en muziekvoorstellingen voor o.a. Theaterfestival Boulevard, werkte samen met Productiehuis De Nieuwe Oost, was onderdeel van de Talent Hub Brabant en werkte als Nieuwe Maker (Fonds Podiumkunsten) samen met Willem Twee Muziek en beeldende kunst. Ook werkte ze diverse keren in de Studio van de Verkadefabriek.

Datum vr 06-12
Tijd 20:00
Prijs € 12,50 Pay what you can
€ 10,00 Pay what you can
€ 7,50 Pay what you can
Zaal Clubzaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou