Joost Oomen & Kruidkoek

Joost Oomen & Kruidkoek

Liefde in tijden van hopjesvla

Wat krijg je als je Frank Zappa en Remco Campert samen in de blender stopt? Talking Heads en Jules Deelder? Miles Davis en Simon Vinkenoog? Juist, Kruidkoek en Joost Oomen. In hun nieuwe voorstelling Liefde in tijden van hopjesvla brengen zij wederom een schitterende mengelmoes van poëzie en spierballenjazz. Hun doel: het publiek volledig onderdompelen in vrolijkheid, absurdisme en tja… liefde?    

Liefde in tijden van hopjesvla is een dappere poging om liefdesliedjes én liefdespoëzie te ontdoen van druipende clichématigheid. Want ja, ook in deze vreemde tijden wordt nog wel eens iemand verliefd, maar hoe zeg je dat oprecht? Hoe omzeil je het harpje en het sonnet? Hoe geef je uitdrukking aan de vla in je borstkas die plotseling in brand is gevlogen?   

Kruidkoek bestaat uit vier hypergetalenteerde jazzmusici die het zat waren binnen de lijntjes te kleuren. Al tien jaar brengen ze hun eigenwijze muziek van Caïro tot Middelburg, van de Parade tot het bloemencorso in Tiel.

Joost Oomen is de bekendste jonge dichter van Nederland. Vorig seizoen in de Verkadefabriek te zien met Alle dichters hebben gouden helikopters, een voorstelling waarin hij de minister-president poëzie uitlegt. 

Datum wo 19-03
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 18-3-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Tekst en spel

Joost Oomen

Muziek

Kruidkoek: Nick Feenstra (saxofoon), Bram Knol (drums), Reindert Kragt (basgitaar) en Tijmen Kooiker (gitaar)  

Decor

Studio Sjeun

Eindregie

Jeroen Woe

Ook interessant voor jou