Vogels kun je niet melken i.s.m. IVN afdeling Den Bosch

Barbara Makkinga

Film Filmspecial

Met Q&A

In samenwerking met IVN afdeling Den Bosch organiseren we op zo 26 mei een special rondom de documentaire Vogels kun je niet melken.

Boer Bote de Boer uit Tjerkwerd Súdwest-Fryslân kijkt reikhalzend uit naar de komst van de grutto. In heel Friesland laat deze weidevogel zich nauwelijks nog zien, maar bij hem blijft hij komen, in groten getale zelfs.

Ook dit jaar is alles gereed voor zijn komst. Het grondwater staat hoog, de plasdrassen zijn aangelegd. En het ouderwetse weidegras zit bomvol kruiden en insecten, precies zoals de grutto’s het graag hebben.

Astrid, Bote’s vrouw, gunt haar man zijn vogels. Als ze met zijn tweeën waren, mocht hij van haar zijn gang gaan. Maar ze zijn niet met zijn tweeën, ze hebben vijf kinderen. De oudste zonen willen de boerderij graag in de toekomst overnemen. Maar dan moet er nog wel steeds een boerderij om over te nemen zijn.

Na afloop van de documentaire is er een Q&A met documentairemaker Barbara Makkinga.

Over Barbara

Gefascineerd door mensen en hun verhalen is Barbara Makkinga continu op zoek naar een eigen vertaalslag. Haar interesse en nieuwsgierigheid naar menselijk gedrag is een rode draad in haar werk.

Na een studie Geneeskunde rondde ze in 2004 de opleiding regie documentaire op de Nederlandse Film en Televisie Academie af. Tijdens beide opleidingen stond voor Barbara het leren kennen van mensen en hun verhalen centraal. Met het winnen van de aanstormend filmtalent competitie van de NPS en het Prins Bernhard Cultuurfonds maakte haar carrière een vliegende start.

Regie Barbara Makkinga
Cast

N.v.t.

Genre Documentaire
Land Nederland
Gesproken taal Nederlands
Ondertiteling

N.v.t.

Tijdsduur 103 minuten
Kijkwijzer
Datum zo 26-05
Tijd 14:00 tot 16:10
Prijs € 13,00 Normaal
€ 12,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 1
Bestel tickets