Denden Karadeniz/Zero Dance Theatre

Denden Karadeniz/Zero Dance Theatre

Oasis

In de dansvoorstelling Oasis gaat choreograaf en danser Denden Karadeniz met zijn gezelschap Zero Dance Theatre op zoek naar de innerlijke oase: een plek waar we onszelf kunnen zijn en tot rust kunnen komen. 

Een belangrijke plek, want vrij jezelf kunnen zijn en jezelf kunnen uiten lijkt steeds lastiger te worden in deze tijd. In een wereld waarin we voortdurend in contact staan met elkaar lijken verdeeldheid en individualisme alleen maar toe te nemen. We staan soms lijnrecht tegenover elkaar, schuwen onderlinge dialoog, zijn reactief en raken verbitterd. Elk mens is anders, maar we willen allemaal onszelf kunnen zijn, op een veilige en geborgen plek.   

In deze meeslepende voorstelling laat Zero Dance Theatre je nadenken over je eigen oase: waar vind jij je rust in deze wereld en kan je volledig jezelf zijn? Een enerverende ervaring die essentiële vragen stelt in onze tijd van groeiende sociale complexiteit. Vertaald door een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom.  

Denden Karadeniz

Artistiek leider/choreograaf Denden Karadeniz is begonnen als breakdancer. Na het afronden van zijn studie aan de dansacademie heeft hij zijn training voortgezet in Los Angeles en Australië, waar hij zich heeft verdiept in de combinatie van breakdance en hedendaagse dans. Denden heeft zijn vernieuwende visie vertoond aan het grote publiek tijdens The Ultimate Dance Battle, So You Think You Can Dance en Time to Dance.   

Ook was hij in de theaters te vinden met verschillende urban en moderne dansgezelschappen. Met zijn roots in de urban battle scene, commerciële ervaring op televisie en zijn liefde voor theater draagt hij zijn visie verder met zijn eigen dansgezelschap Zero Dance Theatre. Zero Dance Theatre is het eerste urban contemporary dansgezelschap van Nederland. Zij brengen een unieke mix van diverse dansstijlen en dansachtergronden die samenkomen in een zeer fysiek bewegingsidioom. 

No Dutch? No problem!

This dance performance doesn't contain any spoken languague. 

Datum vr 13-12
Tijd 20:30
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 12-12-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou