Panama Pictures

Panama Pictures

Tipping point

Panama Pictures

Panama Pictures

Tipping point

Panama Pictures

Panama Pictures

Tipping point

Tipping Point is een adembenemende balans-act waarin zes performers de confrontatie aangaan met een groot, nauwelijks te bedwingen object. Is het een afgebroken deel van een scheepswrak? Een stuk ruimteafval? Zodra de zes het beklimmen, kantelt het en moeten ze onmiddellijk reageren om zich staande te houden. Die instabiliteit versterkt zowel hun kwetsbaarheid als de afhankelijkheid van elkaar; elke beweging heeft invloed, op het object en op elkaar.   

De performers gaan op zoek naar evenwicht – van het object en van hun onderlinge verhoudingen –, ze ontdekken dat ze daarbij genadeloos tegen de grenzen van hun individuele vrijheden botsen. Alleen door zich over te geven aan de wetten van de zwaartekracht én aan elkaar kunnen ze het object bespelen en overeind blijven. Alleen door samen te werken kunnen ze voor heel even de perfecte balans en controle vinden. 

Tipping Point is een uitdagende voorstelling over afhankelijkheid, wisselende machtsverhoudingen en grote oncontroleerbare elementen. Met een unieke, krachtige taal op het grensvlak van dans en acrobatiek, vol van risico's, weet Panama Pictures de toeschouwers ermee op het puntje van hun stoel te houden. 

De bewegingen worden begeleid, voortgestuwd, uitvergroot of juist ontkracht door een speciaal gecomponeerde muziekcompositie die bij vlagen larger than life is, maar op andere momenten juist de leegte benadrukt en de intimiteit van de performers voelbaar maakt. 

Eerder zag je van ons huisgezelschap The man who fell from the skyVanishing Point en verzorgden ze met Trails and Traces de seizoensopening van 2022.


No Dutch? No problem!
This dance production doesn't contain any spoken language. 

"Het bewegende decor is fantastisch en alles bepalend."

Theaterkrant

"Met een combinatie van acrobatiek en ingenieuze bewegingspatronen zoeken de spelers naar een evenwicht. En dat levert fraaie beelden op die prettig lang in je hoofd nazinderen."

Scènes

Panama Pictures

Panama Pictures maakt zintuiglijk theater met krachtige, soms ronduit spectaculaire maar toch verfijnde bewegingstaal, waarin dans en acrobatiek als vanzelfsprekend in elkaar overvloeien. Choreograaf Pia Meuthen vertaalt literaire en filosofische inspiratiebronnen naar poëtische beelden en weet haar toeschouwers te raken met de menselijke uitstraling van het geheel. Ze toont werelden die herkenbaar zijn voor de toeschouwer maar ook altijd ruimte bieden voor eigen interpretatie.  

In het werk van Panama Pictures gaat de beweging een uitdagende dialoog aan met architectonische decors. De door vaste vormgever Sammy van den Heuvel gecreëerde objecten en ruimtes bepalen niet alleen de sfeer maar vormen ook een uitdaging, belemmering en beweegreden voor de performers, die er de grenzen opzoeken van wat mogelijk is. Je voelt als toeschouwer de impact van de bewegingen en het risico dat de performers nemen. Bij Tipping Point staat iets op het spel. 

Datum vr 31-01
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 30-1-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets
Datum za 01-02
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 31-1-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Choreografie

Pia Meuthen

Dans en acrobatiek

Tarek Rammo, Francesco Barba, Davide Bellotta, Fabian Krestel, Arvi Yrjölä, Candela Murillo 

Muziekcompositie

Strijbos & van Rijswijk, Davide Bellotta 

Decorontwerp

Sammy van den Heuvel 

Kostuumontwerp

Sanne Reichert

Lichtontwerp

Bart Verzellenberg

Dramaturgisch advies

Julian Vogel, Guido Janssen, Camille Paycha

Ook interessant voor jou