Merel Severs/De Coproducers

Merel Severs/De Coproducers

Coerced & Freely Given

Beeldend Young Blood

Na haar veelgeprezen voorstelling Try not to know what you know keert theatermaker, performer en martial artist Merel Severs terug naar haar zelfgebouwde arena: hier ontmoeten dans en martial arts elkaar opnieuw. Dit keer verkent ze met bokspartners en het hardwerkende lijf het speelveld tussen discipline en genot.  

In Coerced & Freely Given gaat Merel Severs dieper in op de relatie tussen zorg, geweld, uitputting en veerkracht. Samen met Milou van Duijnhoven en Princess Isatu Hassan Bangura brengt ze met haar kenmerkende energie een zinderende voorstelling. Het drietal bevraagt het bestaande kapitalistische, patriarchale systeem en onderzoekt een wereld van intense fysieke inspanning versus zachte verbinding. Hoe kunnen zorg en onderlinge verbondenheid een actief verzet vormen tegen de dominante normen in onze samenleving? Terwijl rake klappen veranderen in tedere omarmingen, transformeren de performers het podium in een landschap van persoonlijke herinneringen en verhalen.  

‘We need to learn how to practice love such that care – for ourselves and others – is understood as political resistance and cultivating resilience.’  - Adrienne Maree Brown 

In Coerced & Freely Given zet Merel het lichaam met discipline én plezier onder druk. Met haar spelers vecht ze voor radicale zachtheid en samen vieren ze het menszijn in alle complexiteit, vol van emoties en impulsiviteit.

De Coproducers
Coerced & Freely Given is een voorstelling die tot stand is gekomen in samenwerking met De Coproducers. Twaalf Nederlandse theaters zijn onder de noemer De Coproducers gezamenlijk coproducent voor theater- en dansmakers. Een ontwikkelingsrol voor het theater, productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten voor bespelers.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Deze jonge maker die gesteund wordt door de Coproducers, presenteren we heel graag als onderdeel van Young Blood!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum wo 18-09
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 17-9-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum do 19-09
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 18-9-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Concept

Merel Severs

Performance en creatie

Merel Severs, Milou van Duijnhoven, Princess Isatu Hassan Bangura  

Eindregie

Jules Petru Fricker 

Decor & kostuums

Publik Universal FrXnd en Áróra Bergsdóttir

Lichtontwerp

Rob Daanen

Sound design

Mauro Casarini  

Dramaturgie

Eylül Fidan Akıncı

Regie assistentie

Sam Zanardo 

Ook interessant voor jou