Dalton Jansen/De Coproducers

Dalton Jansen/De Coproducers

JAH!

Coproducers Young Blood

Hoe blijf je hoopvol in een omgeving die niet accepteert dat mensen van kleur dezelfde rechten hebben? Vijf performers zoeken naar hun identiteit en verhoudingen tot elkaar.

Wat betekent het om vader en zoon te zijn? Welke trauma's geef je door en welke laat je los? Hoe vorm je je eigen visie en waarden als zoon met een vader die opgegroeid is in een complexe wereld waarin hij niet volledig zichzelf kon zijn? Dalton Jansen liet zich voor deze voorstelling inspireren door het verhaal van zijn eigen vader, die als jonge Curaçaose immigrant in de jaren negentig naar Nederland kwam en vanuit het gedachtengoed van de Rastafari zijn zoon opvoedde.   

Met de voorstelling hoopt Jansen stereotyperingen te ontmantelen: “Rastafari zijn betekent meer dan alleen dreadlocks, cannabis en reggae. Het is een levensstijl van vrede, liefde en harmonie. Rasta’s voelen zich sterker verbonden met de natuur, de aarde, de community en het spirituele. Wat kunnen we daarvan leren in deze tijd waarin polarisatie en individualisme hoogtij vieren?” 

JAH! van choreograaf Dalton Jansen is een ode aan de zwarte man in een westerse wereld en een viering van vaderschap. 
 

De Coproducers
JAH!  is een voorstelling die tot stand is gekomen in samenwerking met De Coproducers. Twaalf Nederlandse theaters -waaronder de Verkadefabriek- zijn onder de noemer De Coproducers gezamenlijk coproducent voor theater- en dansmakers. De theaters vervullen om beurten een rol bij de ontwikkeling van voorstellen, leveren productiebijdrage en bieden gegarandeerde speelbeurten voor bespelers.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood, zo ook deze Coproducers-voorstelling!

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum do 17-10
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 16-10-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum vr 18-10
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 17-10-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Choreografie en concept

Dalton Jansen

Cast

Lucien Denny, Jason Winter, Shaquille George, Romano Haynes 

Eindregie

Timothy de Gilde

Tekst

Maarten van Hinte

Scenografie

Julian Maiwald

Kostuumontwerp

Erik Bosman

Lichtontwerp

Jasper Nijholt

Muziek

Tom van Wee

Ook interessant voor jou