The Sweet East

Sean Price Williams

Film

Vanaf 9 mei

Een absurde en humoristische roadmovie met betoverende personages, een eclectische soundtrack en bizarre plotwendingen. De filmmaker schept een wereld vol cinefiele verwijzingen en scherpe satire en belicht zo de absurditeiten van het hedendaagse Amerika. 

Middelbare scholiere Lillian, gespeeld door Talia Ryder, is een engelachtige maar passieve scholiere die zich verveelt tijdens haar schoolreis naar Washington D.C. Wanneer ze afgezonderd raakt van haar groep, gaat ze zelf op verkenning en begint een roadtrip langs de steden en bossen van de oostkust van de Verenigde Staten. Gescheiden van haar klasgenoten tuimelt ze als een "Alice in Wonderland" in een absurdistisch hol, waar ze mensen uit verschillende subculturen ontmoet: neonazi's, Qanon-supporters en hipster filmmakers. Maar onbevangen en onbevreesd als ze is, weet Lilian zich steeds weer uit benauwde situaties te redden. 

De film had vorig jaar zijn wereldpremière op het filmfestival van Cannes en sleepte daarna op verschillende internationale festivals al heel wat prijzen in de wacht.

Regie Sean Price Williams
Cast Talia Ryder, Ayo Edebir, Jacob Elordi
Genre Drama
Land VS
Gesproken taal Engels
Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur 104 minuten
Kijkwijzer