Theater Oostpool

Theater Oostpool

Showmeister (reprise)

bejubeld theater
Theater Oostpool

Theater Oostpool

Showmeister (reprise)

bejubeld theater
Theater Oostpool

Theater Oostpool

Showmeister (reprise)

bejubeld theater
Theater Oostpool

Theater Oostpool

Showmeister (reprise)

bejubeld theater

Wanneer de hypersuccesvolle voetballer Mario (Jim Bakkum) van de dokter te horen krijgt dat hij nog maar een jaar te leven heeft, stort zijn wereld in. Opeens voelen zijn drie landstitels en miljoenen op de bank niks meer waard en op de club zijn ze al bezig met zijn vervanger. Dus besluit Mario de oppervlakkige voetbalwereld achter zich te laten en zijn laatste dagen op aarde te besteden aan een ultiem cadeau waar zijn miljoenen fans écht iets aan hebben: een theatershow over zijn eigen leven.

Met de wereldberoemde Mario in je zaal heb je gegarandeerd een hit. Weet ook Fabio (Thomas Höppener), artistiek leider van het koninklijk theater waar Mario zijn show op wil voeren. Ook al lopen de bezoekersaantallen al jaren terug en staan er nu meer acteurs op de vloer dan dat er publiek in zijn zaal zit; Fabio gaat nog liever failliet dan dat hij zijn artistieke ziel verkoopt en ruimte geeft aan dit soort plat entertainment. Helaas voor Fabio is de afdeling marketing het daar niet mee eens en starten de repetities volgende week.

Hulst & Tarenskeen

Theatermakers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen zijn onmiskenbaar de stem van nu. Ze maken theater waarin hun generatie aan het woord komt, met nieuwe komedies die zowel tragisch als kritisch zijn. Na de millennial-hit Baby Crazy (2021) en Detective Moncler (2023) brengen Hulst en Tarenskeen met Showmeister een ontroerende komedie over twee tegenpolen die op zoek gaan naar wat hen verbindt.

"Een even snedige als geestige zwarte komedie"

Volkskrant

"Jim Bakkum is een gouden greep"

NRC

"Regisseursduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen levert [...] een bijdehante, scherpe voorstelling af, met een slimme tekst en harkerige personages."

Theaterkrant
Datum vr 13-09
Tijd 20:30 tot 22:15
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 12-9-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Concept en regie

Jan Hulst en Kasper Tarenskeen

Tekst

Kasper Tarenskeen

Spel

Jim Bakkum, Thomas Höppemer e.a.

Scenografie

Jan Hulst

Kostuumontwerp | Kostuumatelier

Patricia Lim | Femke van Neerven

Campagnebeeld

Elza Jo

Dramaturgisch advies

Fanne Boland

Met dank aan

Lotte van Drunen

Ook interessant voor jou

Kies een taal