Kirsten van Teijn

Kirsten van Teijn

Jaloezie is een bitch

reprise Cabaret Collectie

Kirsten voelt zich een rijke bitch met niet één, maar twee relaties. Polyamorie onder de knie! Maar als haar vriendin ineens verliefd wordt op een ander, wordt haar ‘open mind’ keihard op de proef gesteld.

In Jaloezie is een bitch gaat Kirsten het gevecht aan met juicy jealousy; een verboden emotie doordrenkt van liefde, maar mét giftanden.

In 2022 won Kirsten de prestigieuze VSCD-cabaretprijs Neerlands Hoop voor (S)EXPERIMENT over de (on)mogelijkheid om tegelijkertijd een relatie met een man én een vrouw aan te gaan. Deze keer neemt ze het publiek met hartverscheurende humor mee in een opzwepende, kleurrijke en muzikale voorstelling over onconventioneel liefhebben en hoe dat vorm te geven.

Cabaret Collectie

Jaloezie is een bitch is opgenomen in de Cabaret Collectie, een selectie van de meest in het oog springende cabaret- en kleinkunstvoorstellingen van het afgelopen seizoen. 

Uit het juryrapport: “Een programma in vijftig tinten neon, met vette, schuimende beats en sterk fysiek spel. Kirsten van Teijn bouwt een geweldig queer feestje en speelt slim het contrast uit tussen burgertrut en vrijgevochten minnaar. Het taboethema jaloezie werd nog nooit zo komisch en theatraal bij de kladden gegrepen.” 

‘Van Teijn kreeg voor (S)EXPERIMENT de Neerlands Hoop. JALOEZIE IS EEN BITCH laat zien dat die onderscheiding terecht was. Ze leidt het publiek als Alice door Queerland…een goede performer…een begenadigd comédienne.’

Parool

‘Buitengewoon grappig en ook ontroerend…een puike actrice…straffe techno, met een verrassende, bitterzoete verwijzing naar Dolly Parton… met Van Teijn als explosieve zangeres doorboort die muziek het hart en de ziel op een zalige manier.’

Theaterkrant

‘Van Teijn blinkt uit in vertelkracht en sfeer. Het slotnummer van Jaloezie is een bitch heeft alles om een dampend queer anthem te worden.’

de Volkskrant
Datum za 31-05
Tijd 20:30
Prijs € 20,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 30-5-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Ook interessant voor jou