The Adventures of Priscilla: Queen of the Desert

Stephan Elliott

Powered by ALL INCLUSIVE
Film Queer Arts Festival

"She's back... Looking as gorgeous and outrageous as ever in a brand new frock."

Het motto van de discohit 'I will survive' past heel goed bij de levenshouding van de twee drag queens en transvrouw die in Stephan Elliotts hilarische roadmovie uit 1994 in hun bus (genaamd Priscilla) door de Australische outback rijden, op weg naar een optreden in een toeristenoord. Hugo Weaving, Guy Pearce en Terence Stamp zijn deze diva's, van wie vooral Stamp als Bernadette de show steelt met zijn chique, kalme uitstraling (zelfs in de meest bizarre kleren) en zijn vileine opmerkingen. Als een luide plattelandsvrouw hem/haar uitdaagt in een bar, krijgt ze het volgende advies: 'Why don't you light your tampon and blow your box apart, because it's likely the only bang you'll ever get, sweetheart.'

Met inleiding en nagesprek door Luuk van de Ven.

No Dutch no problem!
This movie is spoken in English with Dutch subtitles. An English synopsis is following soon! There will be an introduction to the movie and aftertalk in Dutch.


Powered by ALL INCLUSIVE
Het filmprogramma van het Queer Arts Festival is samengesteld in samenwerking met lokale partijen en organisaties die zich inzetten voor de Queer community. All Inclusive is een reizend filmprogramma met films van queer makers en over queer onderwerpen. Dit programma wordt gecureerd door Luuk van de Ven, die te weinig representatie ziet voor de queer community in films. Met All Inclusive wil hij een inclusieve ruimte creëren waar je op een laagdrempelige manier films kunt kijken en nieuwe mensen kunt ontmoeten. Iedereen is welkom.

Queer Arts Festival

Van vr 7 t/m zo 9 juni in de Verkadefabriek

Het Queer Arts Festival is een festival vol queer kunst, in de breedste zin van het woord. Verwacht spannende makers die tekenen voor inspirerende, grappige of ontroerende verhalen. Met de nodige festivalvibes, verrassend flaneerprogramma, films, karaoke, stand-up comedy, workshops, een heerlijk Qlub Verkade-feest en nog veel meer. Niet te missen dus deze tweede editie!

Programma & dagkaarten
Queer Arts Festival

Regie

Stephan Elliott

Cast

Guy Pearce, Terence Stamp, Hugo Weaving

Genre

Komedie, Roadmovie

Land

Australië

Gesproken taal

Engels

Ondertiteling

Nederlands

Tijdsduur

104 min.

Kijkwijzer

6+

Datum zo 09-06
Tijd 19:30 tot 21:30
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 3
Bestel tickets

dagkaart

Wil je niks missen? Koop een dagkaart! Daarmee kun je de hele zondag genieten van al het programma op het festival.

Een dagkaart kost € 38 en is geldig op één dag, met de code die je krijgt kun je een ticket boeken voor elke voorstelling of film die je wilt bezoeken. Als je niet zoveel te besteden hebt, kun je kiezen voor de Kleine Portemonnee dagkaart, deze kost € 30.koop een dagkaart

koop een dagkaart

Queer Arts Festival