Hommage aan Kasper

Hommage aan Kasper

Kasper van Tol stond bekend als geliefd audiovisueel kunstenaar, videokunstenaar, performer en documentairemaker. Nadat hij, tot groot verdriet van ons allemaal, vorig jaar plotseling overleed liet hij een erfenis achter van diepgaande werken.

In 2022 studeerde hij als beeldend kunstenaar af aan de St. Joost in Den Bosch. Hij stak zijn ziel in elk werk wat hij maakte, waarbij thema’s als het bestaan, geestelijke gezondheid en nieuwe tinten van de werkelijkheid aan bod kwamen. In zijn werk was hij niet bang om de duisternis op te zoeken en bloot te leggen aan een wereld die de duisternis het liefst buiten beschouwing laat.

Ook ging hij graag in gesprek met anderen en wilde hij meerdere mensen een podium geven. Mensen die in zijn ogen dit podium nog niet eerder hadden gekregen. Dit deed hij onder andere in zijn afstudeerproject genaamd Vault.

Hommage aan Kasper
Wij nemen je graag mee in een selectie van Kaspers werk. Waarin je kijkt naar video’s waarin Kasper deze duisternis, chaos en wereld van surrealisme met realisme heeft gecombineerd in een aantal werken. Daarnaast kijken we naar een van Kaspers alter ego’s genaamd John Doe. Een optreden waarin hij zijn pseudo-identiteit onderzoekt, de wereld bewandelt alsof hij deze voor het eerst ervaart, zich afvraagt wie hij is en bevraagt wat normaal zijn inhoudt.

Hij vond in het maken van zijn kunst een troost, een manier om de chaos van binnen te begrijpen en een plek te geven. Zijn grootste inspiratiebron was het werk van David Lynch. Wanneer je zijn werk kent, zal je ook de invloeden ervan herkennen in Kaspers werk.

Kasper werkte samen met o.a. de Drag Up Family en was een trouwe bondgenoot van de LGBTQ+-gemeenschap. Hij gebruikte zijn platform om te pleiten voor acceptatie en begrip.

Omdat Kaspers werk veel meer is dan we hier vandaag kunnen laten zien, willen we je uitnodigen ook zijn Instagram, Youtube en website te bezoeken.
 

Queer Arts Festival

Van vr 7 t/m zo 9 juni in de Verkadefabriek

Het Queer Arts Festival is een festival vol queer kunst, in de breedste zin van het woord. Verwacht spannende makers die tekenen voor inspirerende, grappige of ontroerende verhalen. Met de nodige festivalvibes, verrassend flaneerprogramma, films, karaoke, stand-up comedy, workshops, een heerlijk Qlub Verkade-feest en nog veel meer. Niet te missen dus deze tweede editie!

Programma & dagkaarten
Queer Arts Festival
Datum za 08-06
Tijd 19:20 tot 20:40
Prijs € 12,00 Normaal
€ 11,00 Supporter
€ 8,50 Student
Zaal Filmzaal 3
Bestel tickets

Queer Arts Festival