Sahand Sahebdivani

Sahand Sahebdivani

Verzet

Een visuele en muzikale voorstelling
Storytelling Muzikaal

De visuele en muzikale voorstelling Verzet! is het thematische vervolg op Het Verre Woord. Sahand Sahebdivani, dé verhalenverteller van Nederland, onderzoekt in deze voorstelling vormen van verzet, binnen en buiten zijn eigen Iraanse verhaal.  

De verhalen worden afgewisseld met spoken word, audio- en visuele archiefmaterialen en spannende livemuziek van jazzdrummer en virtuoos Henning Luther. 

Sahand Sahebdivani

Sahand Sahebdivani is geboren in Teheran, Iran. In 1983, tijdens de Iran-Irak oorlog, vluchtte hij met zijn familie naar Nederland. Zijn eigen turbulente familiegeschiedenis vormt de basis van het grootste deel van zijn werk. Sahand is behalve een charismatisch verteller ook muzikant. Hij speelt oosterse snaren en percussie en zingt in onder andere het Turks, Farsi en Koerdisch. Sahand vertelt al meer dan 20 jaar.    

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Met zijn tweede avondvullende voorstelling voegen we Sahand Sahebdivani graag aan onze Young Blood-collectie toe. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum vr 02-05
Tijd 20:15
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 1-5-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Tekst en spel

Sahand Sahebdivani 

Regie

Titus Tiel Groenestege 

Muziek

Henning 

Fotografie

Andrea Roell 

Ook interessant voor jou