Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties

My fair human

Een voorstelling voor iedereen die zich identificeert als mens
Young Blood

My Fair Human is een scherpe, tragikomische voorstelling die ons een spiegel voorhoudt: gaan we niet allemáál gebukt onder maatschappelijke verwachtingen en knellende gendernormen? 

De voorstelling begint als een klassiek ‘make-over’-verhaal, maar dat houdt niet lang stand… Het klassieke personage Eliza Doolittle (oorspronkelijk uit het toneelstuk Pygmalion van George Bernard Shaw, en later vermusicald in My Fair Lady) krijgt eindelijk een eigen stem, na decennialang te hebben gefigureerd in een (theater)wereld die door strenge gendernormen geregeerd wordt. Deze keer is het niet de mannelijke blik die Eliza veroordeelt, maar de eigen innerlijke criticus en de vele vrouwelijke critici om haar heen. My Fair Human is een vrije interpretatie van het bekende Eliza Doolittle-verhaal waarin de betekenis van vrouwelijkheid in álle levensfases centraal staat. Ook onderbelichte onderwerpen als vruchtbaarheid, hormonen en de overgang komen voorbij. 

Marloes IJpelaar

Marloes IJpelaar, regisseur: “Eliza Doolittle laat ons in deze voorstelling zien dat rigide genderkaders niet alleen veiligheid en structuur bieden, maar ook ellende met zich meebrengen: ongelijkheid, onderdrukking en een beknotte individuele expressie. Zijn we als mens echt gelukkig binnen de bestaande genderrollen?”  

Marloes IJpelaar regisseert dit seizoen voor het eerst een voorstelling bij Toneelschuur producties. Zij is onder andere één van de oprichters van het in 2018 opgerichtte all female collective Club Lam.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood, zo ook deze voorstelling van de jonge regisseur Marloes IJpelaar.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum do 17-04
Tijd 20:15
Prijs € 20,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 16-4-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum vr 18-04
Tijd 20:15
Prijs € 20,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 17-4-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Regie

Marloes IJpelaar 

Met

Ella Kamerbeek, Oda Spelbos, Valerie van Erven Dorens 

Ook interessant voor jou