Blond & Cynisch

Blond & Cynisch

Circusnachten

Young Blood

Circusnachten is een magisch-realistische voorstelling over Fere: een wereldberoemde trapezeartieste met vleugels. Althans, dat beweert ze. Journaliste Jack Walser wil haar ontmaskeren tijdens een diepte-interview voor haar serie ‘De Grootste Oplichters ter Wereld’. Maar wanneer Jack Fere’s kleedkamer binnenstapt blijkt haar ratio niet bestand tegen de legendarische verhalenverteller die Fere is. 

Ze vertelt over haar jeugd in een bordeel, over hoe ze in een rariteitenkabinet terechtkwam en hoe ze leerde vliegen. Jack raakt zó in de ban van Fere dat ze zich als clown aansluit bij het circus. Zo begint een wonderlijke reis - van Londen naar Sint-Petersburg tot diep in de Siberische toendra - in de hoop een antwoord te vinden op de vraag: is Fere werkelijkheid of verzinsel?  

Circusnachten is een wonderlijk verhaal dat de werkelijkheid doet beven en angst voor de toekomst vervangt door hoop en enthousiasme. Deze bewerking van het boek van Angela Carter is een ode aan vrouwen die ruimte innemen en aan de kracht van verhalen. Want verhalen zullen onze toekomst bepalen; of ze nu waar zijn of niet. 

Blond & Cynisch

Blond & Cynisch is een theatercollectief bestaande uit Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis en Emma Vermeulen, die in 2021 afstudeerden aan de Toneelschool in Arnhem (ArtEZ). Blond & Cynisch maakt theatrale speculatieve fictie, waarin ze een voorstel voor de toekomst doen. Soms groot, soms klein, en altijd vanuit een intersectioneel feministisch perspectief. Hun eerdere voorstellingen ontvingen lof vanwege de combinatie van inhoudelijk engagement en een fysieke, humoristische speelstijl.

Op het Queer Arts Festival 2024 waren ze artist in residence en werkten ze in de Serre aan deze voorstelling. 

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood, zo ook die van de jonge makers van Blond & Cynisch.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum di 28-01
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 27-1-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Naar

Het boek van Angela Carter 

Concept, tekst en spel

Remy Meeuwsen, Esther Ymkje van Steenis, Emma Vermeulen 

Eindregie

Jessie L’Herminez 

Scenografie

Calle de Hoog 

Schrijfbegeleiding

Jibbe Willems 

Dramaturgie

Kyra Mol 

Ook interessant voor jou