Orkater

Orkater

De dood van Benny Simons

Een muzikale trip door het leven van een overleden jongen
Young Blood

In deze magisch realistische voorstelling probeert een jongen zijn dood te saboteren om zo zijn familie niet in te steek te hoeven laten. Als Benny Simons getuige wordt van een gevecht op straat springt hij ertussen. Van het een op het andere moment keert de agressie zich tegen hem en wordt hij neergestoken. 

Na zijn plotselinge dood ziet hij zijn familie langzaam maar zeker uit elkaar vallen; zijn broertje, moeder en vriendin verdwalen in hun woede, verdriet en de leegte die is ontstaan. En Benny worstelt - nu hij er niet meer is - met de vraag hoe hij ervoor kan zorgen dat de mensen van wie hij het meeste houdt elkaar niet kwijtraken in een wereld waarin je zo makkelijk verloren loopt.   
  
De dood van Benny Simons is naast een verhaal over de gevolgen van zinloos geweld, vooral een verhaal over een jongen die als oudste zoon zijn gezin koste wat het kost bij elkaar wil houden, zelfs na zijn dood. In deze sferische tour de force over familierelaties en masculiniteit worden Benny’s heden en verleden met elkaar vervlochten door een live soundtrack.   
  
De dood van Benny Simons is het theaterdebuut van filmmaker Shady El-Hamus. Net als in zijn films is in deze voorstelling de hoofdrol weggelegd voor een jongen met grootse dromen die van het een op andere moment aan het wankelen wordt gebracht.    

Shady El-Hamus
Shady El-Hamus oogstte veel succes met zijn filmdebuut De Libi (o.a. Gouden Kalf voor Beste Scenario) en was de eerste Nederlandse filmmaker die een Netflix-speelfillm uitbracht: Forever Rich. Zijn derde film Crypto Boy ging in 2023 in première op Netflix. 

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood. Het theaterdebuut van de filmmaker Shady El-Hamus presenteren we heel graag als onderdeel van Young Blood! 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum wo 23-04
Tijd 20:30
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 22-4-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Regie

Shady El-Hamus 

Tekst

Ashgan El-Hamus, Shady El-Hamus 

Spel

Daniël Kolf, Sophie Höppener, Sidar Toksöz, Timo Dries 

Muziek

Yasper Molle 

Ook interessant voor jou