Orkater/De Nieuwkomers: Jelle & Jessica

Orkater/De Nieuwkomers: Jelle & Jessica

Why such a strange love

Muziektheater Fysiek Young Blood

In een verloren paradijs proberen Djek en Djill te achterhalen wat hun liefde eigenlijk is zonder de bepalende ogen van de buitenwereld. In een voortdurende reeks metamorfoses ontdekken ze zowel de betoverende als de monsterlijke kanten van elkaar, maar blijven achter met de vraag of deze échte liefde niet alleen kan bestaan in hun verbeelding.

Djek en Djill trekken zich terug in het diepe woud, weg van de chaos van de grote stad. In alle rust zoeken ze hier uit wie ze zijn voor de ander. Wat betekenen ze voor elkaar los van hun afkomst, sociale status en verwachtingen? Telkens weer transformeren ze om elkaar steeds als nieuwe personages te ontmoeten. Deze vervreemdende musical, geïnspireerd door Frankenstein en Disney-klassiekers, bestaat uit epische soundscapes, originele popmelodieën, expressieve dans en talloze kostuumwisselingen. 

Why such a strange love gaat over de vraag hoe je als twee mensen symbiotisch kunt leven in een maatschappij die individualiteit bepleit.

De makers

Jelle Haen studeerde de vooropleiding zang aan het conservatorium. Jessica Matheson studeerde dans aan de opleiding Transit Dance in Melbourne, waar zij vandaan komt. Jelle en Jessica ontmoeten elkaar tijdens hun opleiding aan de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling (SNDO) in Amsterdam, waar zij in 2021 afstudeerden. Jelle en Jessica vormen sinds 2017 een duo op het podium waarbij ze onderzoeken hoe (zelf)transformatie via gedrag, maar ook via uiterlijke veranderingen, nieuwe werelden, ervaringen en dimensies mogelijk maakt. 

Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater/De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties. Op basis van een open call worden makers geselecteerd om hun plannen te presenteren aan Orkater, programmeurs en vakgenoten die zich als alliantiepartners aan het traject verbonden hebben. Why such a strange love is de 27e productie binnen Orkater/De Nieuwkomers.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood, zo ook de voorstelling van deze twee jonge makers. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum wo 20-11
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 19-11-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Concept, spel, muziek en tekst

Jelle Haen, Jessica Matheson

Eindregie

Titus Tiel Groenestege

Decor

Janne Sterke

Kostuums

Jessica Matheson

Haar en make-up

Jelle Haen, Jessica Matheson

Met dank aan

Bruno Listopad

Ook interessant voor jou