Maxime Dreesen/PLAN Brabant

Maxime Dreesen/PLAN Brabant

PEEKABOO

try-out

Hoe zou je leven eruitzien als jij je seksualiteit opnieuw kon onderzoeken in de openbare ruimte? PEEKABOO is een speels visioen waarin de wereld een seksspeeltuin is. Een utopie die via cruising nieuwe manieren van contact verbeeldt om uiteindelijk te verdwalen in een web van experimentele relaties en onverwachte ontmoetingen. Er is geen revolutie, zonder een seksuele revolutie! Uit de slaapkamer, de straat op!

Het fenomeen cruising (het zoeken van vluchtige seksuele contacten in de buitenlucht) is een tijdloos verhaal over de controle van lichamen, ruimte en tijd. Wie mag wat, waar, wanneer? Vragen die de personages ertoe aanzetten om te experimenteren met zichzelf, elkaar en hun omgeving op zoek naar hun persoonlijke idee van plezier. 

In deze interdisciplinaire theatervoorstelling experimenteert theatermaker Maxime Dreesen met de relatie tussen de disciplines drag, hypnose, muziek, tekst en dans. Een performance met een ASMR-hypnotiseur als gids door het verhaal, campy musical songs en een trance ambient track als natuurlijk geluidstapijt. Op deze reis ontmoet je tal van entiteiten zoals drag clown Couenne, mating bird Courtney, Oscar The Explorer en ghosts of the past and future. Ze botsen en druipen, zoeken en verstoppen, zingen en lachen in een scenografie, door touche-touche, die even levendig en seksueel is als zijzelf.

Maxime Dreesen

Maxime Dreesen is theaterregisseur en performer. Diens werk behandelt thema’s zoals sekspositiviteit, unlearning, genderspectrum en schaamte. Maxime zet diens missie voort om de wereld seksueel meertalig op te voeden en neemt met een humoristische blik beladen thema’s onder de loep. Na de protestperformance Youth For Sex (2021) en solovoorstelling Countersex Education (2022) vertrekt PEEKABOO vanuit een collectieve en maatschappelijke insteek van (publieke) seksualiteit.

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood, zo ook het werk van Maxime Dreesen.

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum do 24-10
Tijd 20:15
Prijs € 19,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 17,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 23-10-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Regie en concept

Maxime Dreesen

Van en met

Drag Couenne/Adrien De Biasi, Courtney May Robertson e.a.

Tekst

Oscar Mathieu Le Bussy

Dramaturgie

Hannah Brugge

Scenografie en licht

touche–touche (Théo Demans)

Muziek

Benne Dousselaere

Kostuum

Dragadina

Hypnose

Julia Dyck

Ook interessant voor jou