Antiklimax

Antiklimax

As The World Hurts

Young Blood Muzikaal
Antiklimax

Antiklimax

As The World Hurts

Young Blood Muzikaal
Antiklimax

Antiklimax

As The World Hurts

Young Blood Muzikaal
Antiklimax

Antiklimax

As The World Hurts

Young Blood Muzikaal

Antiklimax gaat Into The Wild: ze ruilen de theaterzaal in voor de vrijheid en de openheid van het bos. Een avondje locatietheater waarvoor je je regenlaarzen thuis kunt laten.   

De natuur is hot. De wildernis is sexy. De stad zijn we beu. Weg met die grijze, betonnen muren; geef ons in hemelsnaam de weidse vrijheid van het bos! We zijn zo met onszelf bezig geweest dat we moeder Natuur zijn vergeten. We zijn stoute kinderen geweest. Voor straf mogen we niets meer. Minder vliegen, minder vlees, minder, minder, minder. En less is more, toch?   

In As The World Hurts nemen de jonge makers van Antiklimax je mee het bos in, waar een romantisch aangelegde maar wanhopige jongen net het besluit van zijn leven heeft genomen: hij offert zijn culturele luxeleventje op voor een leven in het bos. Hij laat de beschaafde wereld achter en trekt de wildernis in. Vrij van wetten, verplichtingen en etiquette hoopt hij dichter bij zijn ware natuur te komen. Maar is er voor de mens nog wel plaats in de natuur?  

Een romantische safari door de wildernis, vol taalvondsten, levensvraagstukken, fantasie en muziek.  

Let op: er wordt gebruik gemaakt van een stroboscoop. 

“As The World Hurts (…) is een verrukkelijk, lichtvoetig theatersprookje. Anderhalf uur postromantisch speel- en taalplezier met een bittere, mild cynische ondertoon en opgevrolijkt met allerlei voetnootjes, verwijzingen en citaten. Pijn, zoals de titel suggereert, doet het nergens. Wel legt deze vrolijke voorstelling de vinger trefzeker op pijnlijke plekken.”

Dagblad van het Noorden

Antiklimax

Antiklimax is een makersduo bestaande uit David Westera en Koen van Seuren. Vanuit hun thuisbasis in Groningen bespelen ze de lage landen. Ze schrijven en spelen voorstellingen vol bravoure en energie. Ze trakteren het publiek op opmerkelijke mix van literatuur, levensvraagstukken, fantasie en taalvondsten. Een theatrale rodeo waar de woorden je om de oren vliegen. Want theater is waanzin. Hoera voor de mens die tegen beter weten in de poging waagt! Zet hem op! 

Young Blood

Écht iets voor de avontuurlijke bezoeker: voorstellingen van nieuwe makers en aanstormend talent. Een nieuwe generatie die de barricades op gaat, hun kijk op de wereld met je deelt en verrassend en fris voor de dag komt. We geven deze voorstellingen het label Young Blood, zo ook As the world hurts, van deze twee jonge theatermakers. 

Is Young Blood helemaal jouw straatje? Dan hebben we een fijne tip voor je. Met de Young Blood Pas kun je namelijk álle Young Blood voorstellingen bezoeken - het zijn er nu al meer dan 40 en door het jaar heen komen er vaak nog een aantal bij.

Ja, vertel me meer over die pas!
Datum vr 14-02
Tijd 20:15
Prijs € 21,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 13-2-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Tekst

David Westera, Koen van Seuren   

Spel

David Westera, Emma Vermeulen, Hélène Vrijdag   

Regie

Koen van Seuren 

Muziek

Aart Strootman 

Decor/kostuums

Caz Egelie 

Licht

Bogi Bakker 

Dramaturgie

Judith Blankenberg 

Schrijfcoaching & foto's

Joachim Robbrecht, Niels “Knelis” Meijer 

Ook interessant voor jou