Circus Treurdier

Circus Treurdier

Wendy Pan

Verlangt u stiekem ook naar een flink pak rammel? 

De theatermakers van Circus Treurdier komen met een nieuw geschreven muziektheatervoorstelling over een knagend, maar verslavend schuldgevoel. Vol wanhopige verontschuldigingen, aanstellerige klaagliederen en zweterige gitaarmuziek. En af en toe een goed pak slaag.   

Verkeerde opmerking gemaakt? Geen cadeautje gekocht? Uw oude moedertje al maanden niet gebeld? Met een stalen gezicht langs een bedelaar gewandeld? Lekker vliegreisje geboekt? Geef nou toe: u voelt zich toch ook de hele dag schuldig?   

Wendy P. torst haar geweten 24/7 als een molensteen met zich mee. Haar verpletterende schuldgevoel begint met de dag zwaarder op haar te drukken. Wanneer ze ’s avonds in haar bedje ligt en alles eens goed doorrekent, komt ze maar tot een conclusie: het ligt allemaal aan haar. Zij is de spin in het web van leed dat zij om zich heen gesponnen heeft. Bestaat er vergeving voor Wendy? Of is er iemand die haar in godsnaam een stevig pak voor de broek kan geven?   

Van de makers van het bejubelde BAAAAAA, dat vorig seizoen twee keer in een volle Grote Zaal te zien was. 

Circus Treurdier

Circus Treurdier is een Amsterdams makers-collectief, dat naast muziektheater ook televisie- en filmproducties maakt, zoals de VPRO televisieserie TreurTeeVee (twee nominaties voor een Gouden Kalf 2020). Het gezelschap staat voor absurd, filosofisch en muzikaal theater (of film) met een maatschappijkritische ondertoon en een flinke dosis (bittere) humor.  In 2023-2024 speelden ze hun bejubelde voorstelling BAAAAAA twee keer in een uitverkochte Grote Zaal. 

Leuk om te luisteren

Jan-Paul Buijs in de Verkadefabriek Podcast 

In de Verkadefabriek Podcast gaat Tiemen Smit in gesprek met grote namen en jonge makers van theater, dans, cabaret en muziek. Met Jan-Paul sprak Tiemen onder andere over de voorstelling BAAAAAA en over hoe Circus Treurdier als collectief tot het maken van hun absurde, filosofische en muzikale voorstellingen met maatschappijkritische ondertoon én een flinke dosis (bittere) humor komt. "We hebben ook wel eens voorstellingen gemaakt waarvan iemand zei 'het is niet echt entertaining genoeg om het amusement te noemen, maar het is ook niet diepgaand genoeg om het toneel te noemen'. Maar gelukkig is het ook vaak wel gelukt en hebben we inmiddels iets ontwikkeld wat ons eigen genre is." 

Beluister de aflevering hier
Datum vr 09-05
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-5-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Tekst en muziek

Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen 

Spel

Jan-Paul Buijs, Sam van Hulst, Ellen Parren, Peter van Rooijen, en Mees Markus (stagiair).   

Scenografie

Janne Sterke 

Muzikale leiding en arrangementen

Arthur Wagenaar 

Lichtontwerp

Tim van 't Hof 

Eindregie

Titus Tiel Groenestege 

Techniek

Ramses Nieuwenhuizen, Henk Geurds 

Ook interessant voor jou