Paleis voor Volksvlijt - Ons Vader
Paleis voor Volksvlijt
Na het succes van Ons moeder richt Paleis voor Volksvlijt de blik nu op de man in huis. Bestaat de klassieke vader nog?
Een ontroerend verhaal over eenzaamheid, een allesverzengende liefde, een zoektocht naar vaste grond onder de voeten.
“Dit is het dorp dat je achter je laat,
dit is het thuis dat je af moet zweren
Dit is de plek waar je weg moet gaan
Om er ooit, op een dag, naar terug te keren.”
De eeuwige jachtvelden voert je mee naar de wereld van Victor, Lisa en hun zusje Anna, die opgroeien in een uitgestorven dorp. De liefde in het gezin wordt aangevreten door een vader met drankzucht en een moeder die haar gezin probeert te ontvluchten. Victor en Lisa vinden een thuis bij elkaar en naarmate ze verder opgroeien, groeit de liefde met ze mee. Er ontstaat een soms ongemakkelijk, soms broeierig verlangen. In het dorp wacht hen geen toekomst en hun enige optie is om te vertrekken naar de stad. Als ze daar samen een huis bewonen, schudt de liefde haar kinderlijkheid af en is er plaats voor een grootse, allesomvattende hartstocht.
Van de makers van De kant van Ada.
Debuutroman
De eeuwige jachtvelden is de debuutroman van Nanne Tepper (1962-2012). Dit meesterwerk won in 1996 de Anton Wachterprijs en is voor deze voorstelling bewerkt door Sophie Kassies. Naast de intense thematiek staat Teppers werk bekend om zijn humor en ironie, die op onverwachte momenten lichtheid bieden.
Mevrouw Ogterop Producties is opgericht door Schouwburg Ogterop in Meppel om eigenzinnig toneel op Drentse bodem te ontwikkelen. De producties zijn toneelmatig, met een maatschappelijke relevantie en van hoge kwaliteit. De artistieke leiding is in handen van Lotte Dunselman.
Vorig seizoen was van Mevrouw Ogterop De kant van Ada in de Verkadefabriek te zien.
Lotte Dunselman
Sophie Kassies
Liliane Brakema
Terri van Splunder, Marcel Osterop en Lotte Dunselman
Joost Dijkema
Loes Schakenbos | Ben Vrielink
Bas Kasten en Robert Siroen
Freja Roelofs
Kies een taal