HNT/REINDIER & Sander Plukaard

HNT/REINDIER & Sander Plukaard

Metgezwel

Muziektheater Parade-hit

Hoe overleeft een relatie de grootste nachtmerrie: je partner blijkt een hoofdtumor te hebben. Iedere ochtend stonden acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER op met een glimlach en een dansje. Niet dat er iets te vieren viel, maar het enige wat ze door deze periode kon dragen was positiviteit.  

In deze humorvolle muziektheatervoostelling vertellen deze twee chaotische kunstenaars hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden. 

“Met energie, inhoud en souplesse maken ze van Metgezwel een intieme, muzikale vertelling die maar één minpunt heeft: zij duurt te kort”, aldus de Volkskrant. Na het overdonderende succes op Theaterfestival De Parade, met uitverkochte zalen en enthousiast publiek, komt Metgezwel met een avondvullende versie de theaters in, om nog meer mensen in hun hart te sluiten met dit waargebeurde, ontroerende liefdesverhaal. 

“Metgezwel is liefdevol, ontroerend en zeer troostrijk muziektheater en misschien wel de mooiste Paradevoorstelling in jaren”

Theaterkrant

“Muziektheater dat recht in het hart raakt”

Parool

“Metgezwel is een voorstelling over ziekte en troost die alleen maar bewondering oproept”

De Volkskrant

De makers

Sander Plukaard (1989) studeerde in 2013 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. In 2024 trad hij toe tot het acteurs-ensemble van Het Nationale Theater. Recent speelde hij in de succesvolle voorstelling COCK van Theater Oostpool.  

REINDIER (Reinier van Harten, 1991) studeerde in 2017 af aan het Conservatorium van Amsterdam, afdeling pop voor zang en piano. Zijn afstudeervoorstelling gooide hoge ogen bij zowel theaters als poppodia en zijn werk stond op zowel Theaterfestival Oerol als in poptempel Paradiso.  

Datum vr 07-02
Tijd 20:30
Prijs € 21,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 6-2-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Muziek, tekst en spel

REINDIER en Sander Plukaard 

Eindregie

Gerardjan Reinders 

Scenografie

Marjolijn Brouwer 

Lichtontwerp

Yuri Schreuders 

Ook interessant voor jou