Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Holly Goosebumps

Theater voor de oren?!
Live filmvoorstelling

Soundtracks maken de film: wie kent er niet het Iiiih!-Iiih!-Iiih! van Psycho en het Tumtum- tumtum-tumtum van Jaws? Grensverleggend theaterregisseur Ada Ozdogan laat zich graag inspireren door iconische films en voor deze voorstelling focust ze zich op de kracht van de soundtrack. Aan de hand van filmische geluidsreferenties creëert ze haar eigen versie van Quentin Tarantino’s Kill Bill.   

Zwiepende zwaarden, krakende botten, piepende deuren, krachtige kreten, iconische zinsflarden... Met een estafette van geluiden en tekstfragmenten voeren Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Julia Ghysels en Louis van der Waal je door een labyrint van filmische referenties die je de adem benemen, je hart sneller doen slaan of je een brok in de keel bezorgen.      

Ada Ozdogan

Ada Ozdogan studeerde af aan de regieopleiding in Maastricht en werkt rond de thema’s identiteit en ideologie. De unieke zeggingskracht van haar werk viel meteen op na haar afstuderen in visionaire en hilarische voorstellingen: haar voorstelling Grace werd in 2023 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Dubbelgangers werd in 2019 door de pers als één van de vijf beste voorstellingen van het seizoen gekozen. In zowel 2025 als 2027 maakt Ada een voorstelling bij Het Zuidelijk Toneel, waarin ze aan de slag gaat met popcultuur en onze gemeenschappelijke referentiekaders.   

Datum wo 09-04
Tijd 20:15
Prijs € 21,00 Normaal
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-4-2025 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Concept & regie

Ada Ozdogan 

Tekst

Ada Ozdogan en Anne Hofstra 

Spel

Gillis Biesheuvel, Alicia Boedhoe, Julia Ghysels en Louis van der Waal   

Geluidsontwerp

Jip van den Dool 

Kostuumontwerp

Daphne de Winkel 

Fotografie

Sofie Knijff 

Ook interessant voor jou