Club Lam

Club Lam

Lesbos

In de nieuwste voorstelling van all-female collective Club Lam (Lolita, Rubens Meisjes, Maankoningin) zien we dichteres Sappho genieten van haar vrije leven vol orgasmes in een vrouwencommune op het eiland Lesbos.

De vrouwen leven in overvloed en vieren de seizoenen met sappige perziken in het oogstseizoen en intense vuren tijdens Beltane (het vruchtbaarheidsfeest). Sappho is de ongekroonde koningin van het eiland door haar krachtige vingers en haar gedichten vol zelfreflectie. Alle eilandgangers willen genieten van haar stevige handen en strelende woorden. 

De vrouwen zijn voor een korte tantra retraite in het resort om zichzelf te helen, maar wanneer er lawaai achter de muren klinkt, afkomstig uit het naastgelegen tentenkamp, dringt de harde realiteit door. Het leven kent grote verschillen wanneer men een voet zet buiten het paradijselijke resort. En het vredige communale leven is voor de meesten van korte duur.

Op Lesbos zien we Sappho strijden voor een vrijere blik op de liefde, waarmee ze de orgasmekloof wil verkleinen en de liefde wil laten stromen, zodat men in alle vertrouwen ook van een vreemdeling kan houden.

Club Lam

Club Lam is een all female collective dat in 2018 werd opgericht door de toen net afgestudeerde Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek en Ayla Çekin Satijn. Dat Club Lam een politieke agenda heeft, wordt niet onder stoelen of banken gestoken. De drie jonge actrices representeren een generatie die op de barricades staat wat betreft vrouwenemancipatie, lhbtq+ rechten, klimaatactivisme en anti-racisme. Deze intersectionele strijd voeren ze zowel op het toneel, televisie en via hun inmiddels omvangrijke community op Instagram. Eerder waren hun voorstellingen Lolita, Rubens Meisjes en Maankoningin al in de Verkadefabriek te zien.

Datum di 10-12
Tijd 20:30
Prijs € 21,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 9-12-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Spel

Marloes IJpelaar, Ella Kamerbeek, Ayla Çekin Satijn

Tekst

Marloes IJpelaar

Campagnebeeld

Vivian Camphuijsen, Julia Suyker, Dian Beekhuis

Kostuum

Julia Suyker

Techniek

Joris Schippers

Ook interessant voor jou