Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties

Circle Mirror Transformation

Circle Mirror Transformation  is een voorstelling van Loek de Bakker, gebaseerd op een prijswinnende theatertekst van de Amerikaanse toneelschrijver en Pulitzer Prize-winnaar Annie Baker.  

Vijf totaal verschillende mensen komen zes weken lang samen in het lokale buurthuis voor een theatercursus voor volwassenen. Dat is het uitgangspunt van de ontwapenende voorstelling Circle Mirror Transformation.   

De titel verwijst naar een drama-oefening die in theaterlessen vaak voorbijkomt, waarbij je de beweging van je voorganger eerst spiegelt en dan transformeert tot iets anders. Maar ook naar de kring, waarin door te spiegelen en rollenspellen te doen, de cursisten transformeren en tot nieuwe inzichten komen. 

Onder leiding van docent Marty doen de cursisten schijnbaar onschuldige oefeningen en rollenspellen. Hierin geven ze zichzelf steeds verder bloot waardoor de cursus begint te lijken op groepstherapie. Hun levens raken nauw met elkaar verstrengeld terwijl de buitenwereld langzaamaan het lokaal binnendruppelt. 

De kunstmatige intimiteit van de theateroefeningen leidt tot ongemak, maar ook tot ontwapening en kwetsbaarheid. Alle personages worden gedwongen zich tot elkaar én zichzelf te verhouden – en wij mogen meekijken, veilig vanaf de tribune. 

Loek de Bakker

Loek de Bakker (Orlando, Een stel mannenpinguins)“Toen ik deze tekst las, vond ik het meteen een briljant idee. Vijf vreemden afgesloten van de rest van de wereld, hard op zoek naar verbinding met de ander. In deze individualistische tijd is dit een herkenbaar verhaal vol humor, pijn en hoop over verloren individuen die proberen collectief betekenis te zoeken.”   

Datum vr 30-05
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 29-5-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Regie

Loek de Bakker 

Met

Sayo Cadmus, Marisa van Eyle, Michiel Nooter, Jip Smit   

Ook interessant voor jou