Orkater

Orkater

Orquestra Soledad

Een meerstemmige etude over eenzaamheid

Orchestra Soledad is een zacht pleidooi van theatermaker Mattias Van de Vijver en schrijver Esther Duysker om mensen te omarmen die geestelijk in nood zijn. Hoe reik je een helpende hand? En hoe herken je die hand als de wereld je vreemd voorkomt?  

Na de dood van een dierbare is een vrouw in de rouw. Ze raakt stap voor stap afgezonderd van de drukke wereld, waar zij ooit zo moeiteloos deel van uitmaakte. Steeds vaker merkt ze dat deze haar niet langer past. Om haar heen wordt het steeds stiller en leger, maar binnenin haar is het druk. Ze probeert terug te halen hoe het was om er nog wél bij te horen. Een koor brengt haar herinneringen ten gehoor; gesprekken en ontmoetingen die hebben plaatsgevonden … of toch niet? En wie is die schim die haar achtervolgt? In haar terugkerende dromen hoort ze haar dierbare virtuoos pianospelen, maar het spel wordt steeds anders, steeds kaler, steeds leger.   

Orchestra Soledad kijkt als een droom. Met koorzang en klassieke pianomuziek wordt de binnenwereld van een vrouw vormgegeven die in een sociaal isolement is geraakt.    

De makers

Esther Duysker is schrijver. Bij Orkater begon zij in 2017 als Nieuwkomer binnen het collectief Sir Duke (o.a. De Blackout van ’77). Daarnaast bewerkte ze o.a. het succesvolle Othello (HNT) en recent schreef ze het bejubelde The Story of Travis. 

Mattias Van de Vijver begon in 2013 als Nieuwkomer bij Orkater binnen het collectief Lars Doberman (o.a. Een Bebop Verhaal en De Familie Mansøn). Deze laatste voorstelling werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. Beide voorstellingen stonden op het Nederlands Theater Festival.   
Reinout Scholten van Aschat maakte onderdeel uit van het Nieuwkomerscollectief Lars Doberman en speelde recent in Orkatervoorstelling Ground Floor. Reinout en Mattias werken in Orchestra Soledad voor het eerst weer samen sinds het collectief in 2020 stopte. Reinout speelt naast toneel in films (o.a. Johan, Beyond Sleep en De Heineken Ontvoering). Voor deze laatste film ontving hij het Gouden Kalf voor beste acteur.   
Lotte Driessen is actrice en zangeres en speelde o.a. bij Toneelgroep Oostpool en Toneelgroep Maastricht.    
 

Datum vr 20-12
Tijd 20:15
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 19-12-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets
Datum za 21-12
Tijd 20:15
Prijs € 20,00 Normaal
€ 18,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 20-12-2024 om 20:15 uur
Zaal Kleine Zaal
Bestel tickets

Credits

Regie

Matthias Van de Vijver 

Tekst

Esther Duysker 

Spel en muziek

Reinout Scholten van Aschat, Lotte Driessen, Sem Abelskamp, Lara Bakker, Shanaya Dap, Serah Doku Meijboom en Django Gantz 

Compositie

Mattias Van de Vijver, Reinout Scholten van Aschat   

Dramaturgie

Liet Lenshoek 

Ook interessant voor jou