Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Reigen Re-erected

aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022
Succesherneming

Na het succes van Mission Molière en Crashtest Ibsen brengt Het Zuidelijk Toneel Reigen re-Erected (aka Rijgen, dé Oerolhit van 2022). Geïnspireerd door Arthur Schnitzlers’ Reigen, waarin Schnitzler in tien scènes een portret van de seksuele moraal eind 19e eeuw schetst. In deze versie belichten regisseur Sarah Moeremans en schrijver Joachim Robbrecht op humoristische wijze de mysterieuze en kwetsbare hoeken van lust en liefde in onze tijd.  

In een estafette van scènes begeven de spelers zich in een wereld van geborgenheid, lijdende geliefden en genotszoekers. Van tinderdate tot langgehuwd stel, van webcamgirls tot aseksueel, van happy single tot open relatie. Taboes en verboden vormen van liefde worden niet geschuwd en toch ervaar je vooral een liefdevolle komedie met een diepere betekenis.    

Sarah Moeremans

Sarah Moeremans is artistiek directeur van Het Zuidelijk Toneel. Sinds 2021 is ze betrokken als vaste regisseur en co-artistiek leider bij het gezelschap. Haar werk is filosofisch reflectief met een vleugje satire en taal als de belangrijkste bouwsteen. Sinds 2013 werkt ze zeer regelmatig met schrijver Joachim Robbrecht. Bij Het Zuidelijk Toneel maakte ze o.a. de tekstloze voorstelling Shut Up and Play with Me, theaterexperience What Ever Happened to Mr. Pete? en de bingewatchvoorstelling Crashtest Ibsen. Eerder was zij verbonden aan het Ro Theater, Noord Nederlands Toneel en Toneelgroep Oostpool.  

Datum wo 05-02
Tijd 20:30 tot 22:10
Prijs € 23,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 4-2-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Regie

Sarah Moeremans 

Tekst

Joachim Robbrecht 

Spel

Louis van der Waal, Keja Klaasje Kwestro, Joep van der Geest of Peter Seynaeve 

Decor- en kostuumontwerp

Dorothee Curio 

Fotografie

Sofie Knijff 

In coproductie met NTGent 

Ook interessant voor jou