Toneelschuur Producties

Toneelschuur Producties

Branden

Wajdi Mouawads moderne klassieker over oorlog, moederliefde en geheimen

Ben je écht bereid om je eigen geschiedenis onder ogen te komen?

Nawal (Malou Gorter) is als jong meisje zwanger geraakt van vluchteling Wahab, maar heeft het kind moeten afstaan. Nadat ze op latere leeftijd heeft leren lezen en schrijven, is ze naar haar kind op zoek gegaan, maar verwikkeld geraakt in een verschrikkelijke cyclus van oorlog, geweld en tegengeweld.

Een generatie later horen tweelingbroer en -zus Jeanne en Simon Marwan (Hajar Fargan en Shahine El-Hamus) bij het overlijden van hun moeder Nawal dat hun vader nog leeft, én dat ze een broer hebben. Ze krijgen de opdracht hun vader en broer te zoeken en hen elk een brief te overhandigen. Wat volgt is een ontdekkingsreis door een door burgeroorlog verscheurde familiegeschiedenis en door het leven van hun eigen moeder. De tweeling ontdekt hoezeer dat leven is getekend door geweld, wreedheid en geheimen. Wat betekent dit voor wie zij zelf zijn?   

Branden gaat over woede die zich niet laat oppotten, geweld dat zich niet laat neerslaan, wraak die altijd de kop opsteekt. Over ontdekken dat je familiegeschiedenis in stukken ligt, over intergenerationeel trauma en de morele keuzes waar je door je voorouders voor wordt gesteld. Branden laat zien dat je bestaan op zijn grondvesten kan trillen en je dan toch de moed kunt vinden door te gaan. 

Abdel Daoudi

Regisseur Abdel Daoudi (Geschiedenis van geweld) zet met Branden een volgende stap in de complexe relatie die we wij mensen hebben met geweld en gewelddadige systemen. Met Branden wil Daoudi laten zien hoe besmettelijk geweld is – en hoe we eraan kunnen ontsnappen: “De enige manier om de cyclus van geweld te doorbreken, is door de mensen achter dat geweld écht te zien, slachtoffers én daders. Ik wil mijn publiek uitdagen om zich te verplaatsen in al die onbekende perspectieven, vanuit radicale empathie. Branden is een denkoefening die voorbijgaat aan goed en kwaad.”  

Datum do 21-11
Tijd 20:30
Prijs € 23,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 20-11-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets
Datum vr 22-11
Tijd 20:30
Prijs € 23,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 21-11-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Regie

Abdel Dauodi

Cast

Yara Brand, Shahine El-Hamus, Hajar Fargan, Malou Gorter, Helen Kamperveen, Alwin Pulinckx, George Tobal

Ook interessant voor jou