Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Schuldig kind

Naar een boek

Schuldig kind is gebaseerd op het veelgeprezen gelijknamige boek van Ted van Lieshout. Als 11-jarig kind had hij een relatie met een volwassen man. Schuldig kind gaat over de invloed die deze relatie had op zijn verdere leven.    

De 15-jarige Ted bidt tot Maria in de hoop dat ze zijn oom kan redden. Het is niet Maria die antwoordt, maar zijn 59-jarige zelf. In het gesprek dat volgt, blijkt dat de twee heel anders op de gebeurtenissen uit hun jeugd terugkijken. Ze bevragen elkaar over schuld, medeplichtigheid en nieuwsgierigheid. Zowel de jonge als de oude Ted worstelen met seksualiteit en liefde. Met veel zelfspot, overgave en brutaliteit gaat Ted het gevecht aan met zichzelf en de maatschappelijke mores. Acteurs Bram Coopmans, Florian Myjer en Sander Plukaard spelen ieder Ted én alle personages die voorbijkomen.   

“Het is een schitterend boek. Ontroerend, soms keihard en schokkend, en gelukkig ook vaak grappig.” – de Volkskrant over het boek Schuldig kind 

Belle van Heerikhuizen

Schuldig kind vertelt een verhaal over seksuele ontwikkeling en misbruik en hoe het verhaal dat je jezelf vertelt, jouw toekomst bepaalt. Regisseur Belle van Heerikhuizen: “Voor mij gaat Schuldig kind over het wegwijs worden in complexe gevoelens zoals genot, schuld en schaamte. Ik denk dat het belangrijk is het gesprek daarover in alle openheid te voeren. En zo sterker te staan in je eigen seksuele autonomie.”  

Datum wo 09-04
Tijd 20:30
Prijs € 21,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 8-4-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets
Datum do 10-04
Tijd 20:30
Prijs € 21,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 19,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 9-4-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Tekst

Ted van Lieshout 

Bewerking

Belle van Heerikhuizen en Willemijn Barelds 

Regie

Belle van Heerikhuizen 

Spel

Bram Coopmans, Florian Myjer, Sander Plukaard 

Dramaturgie

Willemijn Barelds 

Decor

Koen Steger 

Kostuums

Daphne Winkel 

Licht

Floriaan Ganzevoort 

Ook interessant voor jou