Ganna Poppea - Obstiné
Ganna Poppea
Ganna Poppea werkt gedurende twee weken in de studio van de Verkadefabriek met zes jonge circusartiesten en een oudere acteur, aan een fysieke muzikale vertelling over macht, destructie en chaos.
Na de succesvolle voorstellingen Woiski vs. Woiski en De Gliphoeve, presenteren Orkater en Bijlmer Parktheater de voorstelling Stepping Stones; het derde deel in het drieluik over de komst van Surinamers naar Nederland.
Stepping Stones verkent de huidige tijd: een periode waarin de derde generatie Surinamers in Nederland geworteld is en zich staande houdt in een wereld waar het bewustzijn over racisme en de vooroordelen op basis van kleur weliswaar groeit, maar nog steeds niet gelijkwaardig is.
Alyssia en Brian – zus en broer – hebben ieder hun eigen dromen en ambities. De weg is voor hen vrijgemaakt door de generaties voor hen. Door hun oom Orlando; rijk geworden in de modewereld als self made man en door oma Hedy, ooit zangeres van de legendarische band Stepping Stones. Alyssia en Brian zijn grootgebracht door oma Hedy. Ze bewandelen ieder hun eigen pad en grijpen de kansen die passen bij hun overtuigingen. Maar in hun zoektocht naar een succesvol leven blijkt dat zij zich niet altijd ten volle durven uit te spreken ten opzichte van hun familie en elkaar. Ze lopen rond met geheimen. Hoe overbruggen ze de stigma’s die er in de maatschappij leven, maar ook de vooroordelen die ze hebben ten aanzien van elkaar?
Live muziek is het kloppend hart van de voorstelling én van de familie in Stepping Stones. De muziek van Hedy’s band - jazz, funk, reggae en kaseko - is daarin het fundament, dat wordt aangevuld met hiphop en fusion, die elke generatie dynamisch en divers weerspiegelt.
Stepping Stones is sluitstuk van een trilogie van Orkater en Bijlmer Parktheater over 100 jaar Surinamers in Nederland. In de inleiding geeft het gezelschap een kleine terugblik op de vorige delen, en schetsen ze een historische context van de migratiegeschiedenis van Surinaamse Nederlanders. Als rode draad kijken ze naar de verschillende de rollen die Manoushka Zeegelaar Breeveld heeft vertolkt in de trilogie: die van vrouw (Woiski vs. Woiski), moeder (De Gliphoeve) en oma (Stepping Stones). Hoe anders is haar perspectief tegenover die van de jongste generatie, die in Nederland geboren en geworteld is?
De inleiding op donderdag 24 oktober is van 19.30 tot 20.00 uur is gratis bij te wonen in de Serre.
Manoushka Zeegelaar Breeveld, Fjodor Jozefzoon, Gery Mendes, Romy Vreden
Roziena Salihu, Maarten van Hinte en Geert Lageveen
Geert Lageveen
Gery Mendes
Sophie Anglionin, Walther Muringen, Lito Mabjaia
Ruben Wijnstok
Arien de Vries | Quincy Lisse
Bas de Brouwer
Kies een taal