Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Schopenhauer

Filosofie

De succesvolle filosofiereeks gaat verder! Met Schopenhauer, de lievelingsfilosoof van schrijver-regisseur Stefaan van Brabandt. Het leven kenmerkt zich volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Schopenhauer door leed en verveling en is dus één grote vergissing. Niettemin belijdt de “zwartgalligste filosoof aller tijden” – ondanks alles en tegen beter weten in – met humor en enthousiasme zijn vrolijk en verlossend pessimisme. 

Door de mix van eenvoud, humor en wijsheid worden de filosofen in Van Brabandts voorstellingen mensen van vlees en bloed die ons hun leven en filosofie vertellen in een even begrijpelijke als sierlijke taal. Vol rake zinnen, scherpe observaties en rijke, inspirerende filosofische inzichten. 
 
In Schopenhauer kom je er bijvoorbeeld achter hoe je je filosofisch kunt bevrijden van al het lijden en hoe verrassend opwekkend en aanstekelijk een illusieloos mens- en wereldbeeld is. Schitterend en sprankelend gespeeld door de in Vlaanderen wereldberoemde Damiaan De Schrijver. 

“Het leven is een hachelijke zaak. Ik heb besloten er de rest van mijn leven over na te denken.” – Schopenhauer

Datum vr 29-11
Tijd 20:30
Prijs € 23,00 Normaal
€ 21,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 28-11-2024 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Tekst en regie

Stefaan Van Brabandt

Spel

Damiaan De Schrijver

Artistiek advies

Piet Menu

Kostuumontwerp

Ilse Vermeulen

Fotografie

Sofie Knijff

Ook interessant voor jou