Theater Rotterdam/Anouk Nuyens

Theater Rotterdam/Anouk Nuyens

Beste Mensen

Een voorstelling over de meest opvallende klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar

Je hebt ze in allerlei soorten en maten. De één probeert te verbinden, de ander juist te ontwrichten: klimaatspeeches. Al bijna een halve eeuw worden ze op allerlei conferenties en podia uitgesproken: van wereldleiders tot wetenschappers en activisten. Allemaal anders van toon, maar wat ze verbindt is een gevoel van urgentie en oproep tot verandering.    

Voor Beste Mensen onderzocht theatermaker en schrijver Anoek Nuyens klimaatspeeches van de afgelopen vijftig jaar. De voorstelling toont daarmee niet alleen historische speeches, maar laat ook de geschiedenis van de klimaatbeweging zien. Die werd ooit gekenmerkt door optimisme, toen zowel linkse als rechtse politici als Margaret Thatcher en Richard Nixon opriepen om dit ‘nieuwe grote probleem’ aan te pakken. Nu, vijftig jaar later, heeft dat optimisme plaatsgemaakt voor wanhoop en gaan overal ter wereld jongeren en klimaatactivisten de straat op. De vraag die nu op tafel ligt: wat komt er na die wanhoop? Kan het keerpunt in de som der speeches liggen?   

Beste Mensen is een actuele voorstelling over bevlogen klimaattaal, rijke verbeelding en arme politiek en wordt gespeeld door actrice Hannah Hoekstra (winnaar Theo d’Or 2019). De regie is in handen van Erik Whien (Verdriet is het ding met veren en A Case for the Existence of God). 

  

Bureau Vergezicht

Bureau Vergezicht is het nieuwe theatergezelschap van artistiek leider Anoek Nuyens en makers Erik Whien en Rebekka de Wit. Bureau Vergezicht maakt onderzoekende en meeslepende verhalen over macht, klimaat en gedeelde verantwoordelijkheid. Het gezelschap onderzoekt de rol die kunstenaars kunnen spelen in een wereld waar de klimaatcrisis aan de hand is en zet burgers, multinationals en politiek aan tot denken.  
 

Datum vr 17-01
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 16-1-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Idee en tekst

Anoek Nuyens 

Regie & spel

Erik Whien, Hannah Hoekstra  

Stage research

Sam Schwarz 

Dramaturgie

Goya van den Berg 

Tekstbijdrage

Rebekka de Wit 

Scenografie

Marloes en Wikke 

Lichtontwerp

Julian Maiwald 

Kostuum

Rebekka Wörmann 

Ook interessant voor jou