Lineke Rijxman/De Hoe

Lineke Rijxman/De Hoe

Alledaags verlies

The Slow Accumulation of Ordinary Losses
Teksttoneel

Lineke Rijxman en Willem de Wolf confronteren elkaar en het publiek met spijt, verlies en verlangen.  

Openlijk praten zij over het gevoel dat je leven misschien niet is geworden wat je had gehoopt. Stemmingen en emoties die je slechts in vage bewoordingen aan anderen kunt beschrijven, maar die toch meteen worden herkend: onverklaarbare aanvallen van melancholie, sluimerende begeertes. Het ongrijpbare verlies wordt gewoner. Je flexibiliteit wordt minder, net als je onschuld, je vasthoudendheid, je looks. Je begint het verlies te accepteren, omdat het zo waar is, zo onomkeerbaar en genadeloos – en toch blijft er een brandend verlangen naar meer. Naar anders.   

Lineke Rijxman en Willem de Wolf maakten de afgelopen jaren vier voorstellingen met elkaar: Quality Time (2006), Hannah & Martin (2009), Vermogen (2013) en Seks(e)(n) (2021). In Alledaags verlies – The Slow Accumulation of Ordinary Losses blikken ze met humor en spijt terug, om dat hele arsenaal van absurd verlies en teleurstellingen roekeloos en stevig in de verf te zetten. 

Rijxman en de Wolf

Lineke Rijxman was dertien jaar lang onderdeel van het vaste ensemble van Toneelgroep Amsterdam (ITA). Vanaf 2009 was ze lid van de artistieke kern van Theatergroep Mugmetdegoudentand. Naast haar werk in theater speelt ze in vele films en series.  

Willem de Wolf richtte na zijn afstuderen met Ton Kas het gezelschap Kas & de Wolf op. Na het stopzetten van de subsidie in 2004 stortte hij zich met name op het schrijven, onder meer voor Dood Paard en Mugmetdegoudentand. Sinds 2010 is hij verbonden aan het Antwerpse theatergezelschap Cie. de KOE, dat sinds 2022 samen met Hof van Eede verdergaat als DE HOE. 

Datum do 12-06
Tijd 20:30
Prijs € 22,00 Normaal Verkoop start 18-6-2024 om 11:00 uur
€ 20,00 Supporter
€ 10,00 Student Verkoop studentenprijs start 11-6-2025 om 20:30 uur
Zaal Grote Zaal
Bestel tickets

Credits

Concept, tekst en spel

Lineke Rijxman en Willem de Wolf 

Tekstbijdrage

Wannes Gyselinck 

Vormgeving

Louis Janssens 

Eindregie

Peter Van den Eede 

Techniek, licht- en geluidsontwerp

Shane Van Laer en Bram De Vreese 

Ook interessant voor jou